ANA SAYFA > İZMİR > MHP İzmir: Çocuklar oyunlar aracılığı ile soyuluyor

MHP İzmir: Çocuklar oyunlar aracılığı ile soyuluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP İzmir: Çocuklar oyunlar aracılığı ile soyuluyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, çocukların internet oyunlarına yönelik yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Çocukların oyunlar aracılığı ile soyulduğunu ifade eden İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, “Bu organizasyonun hedefinde çocuklarımız var. İnternet oyunlarıyla çocuklarımızın harçlıklarına el konuluyor. 12 yaşındaki çocuklarımızın kolaylıkla sahip olabildiği banka kartları ve internet oyunları yoluyla soyuluyoruz. 10 milyona yakın çocuğun cep harçlığına göz diken bu sistem durdurulmalı” dedi.

Marketlerden banka kartı

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın talimatıyla yapılan araştırma sonucunda tam anlamıyla dehşete düştüklerini ifade eden Bulut, Türkiye’de bankacılık faaliyetlerinden faydalanmadan yani peşin ödeme ile alışveriş yapan 25 milyona yakın insanımız olduğunu belirtti. Bulut; “Bu sayının yarısına yakınını 12-18 yaş aralığındaki çocuklarımız oluşturuyor. Kötü olan şu ki çocuklarımız banka sistemine girmeden bu tip kartları marketler ve gazete bayilerinden kolayca temin edebiliyor. Küresel sistem, kolay elde edilen banka kartlarıyla işte o çocuklarımızın alışveriş gücünü hedef alıyor. Bilhassa reşit olmayan 10 milyona yakın çocuğun cep harçlığı sinsi bir organizasyon yoluyla alınıyor” diye konuştu.

İnternet oyunlarına dikkat

İnternet oyunlarının büyük bir tuzak olduğunu sözlerine ekleyen Cumhur Bulut, şöyle devam etti; “Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu TÜDOF'un hazırladığı rapora ve uluslararası araştırma şirketi Newzoo’nun yaptığı araştırmaya göre; Türkiye'de internetten oyun oynayanların sayısı günlük 25 milyon kişiyi ve oyunlar için harcanan para da 500 milyon Türk Lirasını buluyor. Bu rakamlar gerçekten çok büyük rakamlar. Bilhassa sayısı 10 milyona yakın olan çocuklarımızın bu oyunları oynamaları, tehlikenin önemini ortaya koyuyor. Türkiye de kredi kartı ve bankacılık hizmetleri konusunda son yıllarda dikkatli adımlar atılması, BDDK’nın hassas tavrına rağmen ön ödemeli bu kartların çocuklara dağıtılması son derece düşündürücü Kayıt dışı bir yapı çocuklarımızı ekonomik kıskaç altında almış durumda. Kontrolsüz internet büyük tehlike.”

Oyunlar içinde para tuzakları

Oyunların satın alma giderlerinin dışında oyun içine gizlenen ve bazı etaplara geçiş imkânı sağlayan bölümler olduğunu anlatan MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut şunları kaydetti; “League Of Legends (LOL), Metin 2, Wolfteam, Dota ve Zula gibi oyunlar içindeki bölümleri aşmak için alınacak araçlar da ancak bu kartlara yatırılan paralarla mümkün oluyor. İşte tuzak tam da burada. Oyunlarda birkaç kademe atlayan çocuklarımız daha üst kademelere geçmek için mecburen bu kartlar üzerinden ödeme yapıyor. Ailelerin habersiz olduğu bu sistem yoluyla çocuklarımızın cep harçlıkları küresel sermayeye akıyor. Bir başka ifadeyle küresel para ağı gözünü çocuklarımızın cep harçlığına dikmiş durumda”

İşlem başı para alıyor

Oyun firmaları ile birlikte kampanyalar düzenleyerek çocukların ilgisini üzerine çeken sistemin son derece kolay işlediğine dikkat çeken Bulut, açıklamasına şu sözlerle devam etti;  “Para ön demeli kart hesabına yatırılıyor. Ve internet üzerinden kart numarasıyla ödeme yapılıyor. Ödeme bedelinin dışında her işlem için 2 TL, banka komisyonu da 1 TL olmak üzere kartlardan para kesiliyor. Bu kartları milyonların kullandığı düşünüldüğünde ortaya çıkan rakamlar karşısında dehşete düşmemek elde değil. Sadece bu kadar da değil elbet, 12 yaşında bir çocuk sahip olduğu bu kartla yüzlerce kalem alışveriş yapabiliyor. Kampanyalara katılabiliyor. Yaş denetimi olmadığı için çocuklarımızın ne aldığının da kontrolü maalesef yok”.

İtiraf ediyorlar

Kart şirketinin kendilerine ait internet sitesi üzerinden ve şirket yetkilileri tarafından yapıldığı belirtilen açıklamalarında hayli ilginç olduğuna değinen Bulut, “Her yerde geçen, kullanıma hazır, yaş sınırı olmayan kart” sloganıyla piyasaya sürülen kartların işletme yöneticileri 12 yaşındaki çocuklara kartın verilebildiğini, oyunlarda ödeme yapıldığını ve çocuklara büyük kolaylık sağladıklarını ifade ediyorlar. Bu aslında bir itiraftır. Nasıl bu kadar rahat davranıyor olabilirler anlayabilmiş değiliz. Biz Türk Milliyetçileri olarak, gözümüzün nuru olarak gördüğümüz çocuklarımıza karşı bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. Maalesef şirket geçtiğimiz aylarda BDDK’dan lisans da almış. Ailelerimiz ve öğretmenlerimiz dikkat etmeliler. Bizler milli sorumluluklarımız gereği bazı işlemler başlatacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Metin Uca, Karşıyaka'ya geliyor
Sonraki Haber Karşıyakalı taraftarlar Karşıyaka Stadı'ndaki gecikmeyi protesto edecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?