ANA SAYFA > EKONOMİ > Mart ayı konut satışlarında Karşıyaka ikinci...

Mart ayı konut satışlarında Karşıyaka ikinci...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mart ayı konut satışlarında Karşıyaka ikinci...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 2017 yılı Mart ayında İzmir’de 8 bin 59 olan konut satışı, 2018 yılı Mart ayında yüzde 15,8 oranında azalarak 6 bin 787 oldu.

İzmir'de ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,5 oranında azalarak  2 bin 188 oldu. Mart ayında satışı yapılan konutların yüzde 32'si ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların yüzde 37’si ilk satış, yüzde 63’ünü ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer konut satışlarının ise yüzde 42’sini ilk satışlar, yüzde 58’ini ikinci el satışlar oluşturdu.

Konut satışlarında Karşıyaka İkinci

Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelerde, İzmir'de 2018 Mart ayında en fazla konut satışı Buca 'da gerçekleşti. 2018 Mart ayında Buca'da 918 konut satılırken, Buca 'yı 767 konut satışı ile Karşıyaka, 594 konut satışı ile Torbalı, 508 konut satışı ile Çiğli, 504 konut satışı ile Karabağlar, 378 konut satışı ile Konak, 344 konut satışı ile Bornova, 316 konut satışı ile Menemen ve 267 konut satışı ile Bayraklı takip etti. Bir önceki yılın aynı ayına göre Karşıyaka, Torbalı, Çiğli, Karabağlar, Konak, Bornova ve Bayraklı’ da konut satışları düşerken Buca’da yüzde 5 artış gerçekleşti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Otobüs sektörü İzmir dedi
Sonraki Haber ''Biz çekirdeğe çiğdem deriz çevremizi kirletmeyiz''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?