ANA SAYFA > ÇEVRE > Kuş Cenneti'nin farkı...

Kuş Cenneti'nin farkı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kuş Cenneti'nin farkı...

Flamingolar, Türkiye’de sadece İzmir Kuşcenneti ve Tuz Gölü’nde kuluçkaya yatabiliyor. İzmir Kuş Cenneti’nde kuluçkaya yatan Flamingoların yavruları; mutluluktan 30 cm derinliğindeki su içinde halay çekercesine uçma talimleri yapıyor.

İzmir Kuş Cenneti’nde flamingoların kuluçkaya yattığı bilim dünyasına ilk defa 1982 yılında Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı tarafından duyuruldu.

Prof. Dr. Mehmet Sıkı, “İzmir Kuş Cenneti’nde ilk defa 1982 yılında kuluçkaya yatan Flamingoların üremesi 2011 yılına kadar devam etti.   29 yıllık süreçte kuluçkaya yattığı toprak adacık dalga erozyonu nedeni ile yok olmak üzere iken bilimsel görüşlerimiz doğrultusunda Bakanlığın uygun görüşü ve Kuş Birliği’nin 3 milyon TL yatırımı ile 2012 yılında 6 bin 460 metrekare kuluçka adasının yapımı sağlandı.  2014-2016 yılları arasında toplam 33 bin çift Flamingo bu adada kuluçkaya yattı. Bu sene İzmir Kuş Cenneti’nde kuluçkaya yatan Flamingoların yavruları; mutluluktan 30 cm derinliğindeki su içinde halay çekercesine uçma talimleri yapıyor” dedi.

“TEHLİKEYE MARUZ KALMADAN ÜRÜYORLAR”

Prof. Dr. Mehmet Sıkı, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü nesli tükenme tehlikesi altındaki kuşların korunması ve izlenmesi amaçlı çalışmaların etkinliğini ve sürekliliğini sağlamak için faaliyetlerini sürdürdüğünü, bu amaçla 2016 yılında yapılan kuşların sayı ve durumlarını ortaya koyarak envanter çalışmalarına temel oluşturmak, ekosistemin güncel durumları ve sorunlarının hayvanlar üzerindeki etkisini görmek ve popülasyonlarının araştırılmasında veriler elde etmek amaçlı Flamingo türü kuş kolonilerinin sayımı çalışmalarını 2017 yılında da devam ettirdiğini kamuoyuna duyurmuştur. İzmir’de dünyaya gelen Flamingolar 20-30 cm derinliği olan suda ebeveynleri tarafından beslenmelerine ve uçuş talimlerine devam etmektedirler. İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingolar; bizim bilimsel önerilerimiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Binbir Gıda Çamaltı Tuz İşletmesi, İZKUŞ, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla rahat bir şekilde, herhangi bir tehlikeye maruz kalmadan üremelerini sürdürmektedirler” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erol Baş ve Suat Gürbüzer anıldı
Sonraki Haber CHP’li Sertel: Bankamatik soyguncusu gazeteciler kim? Açıklayın!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?