ANA SAYFA > GÜNDEM > Kurtuluş kahramanları Karşıyaka'da unutulmadı

Kurtuluş kahramanları Karşıyaka'da unutulmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kurtuluş kahramanları Karşıyaka'da unutulmadı

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünde, Gazeteci- Yazar Yaşar Aksoy’u Karşıyakalılarla buluşturdu. İzmir’in Kurtuluşu ve Tam Bağımsızlık konulu söyleşiye yaklaşık 300 kişi katıldı. Aksoy, kurtuluş savaşı zamanında yaşananları ve bağımsızlık mücadelesindeki kahramanlık hikayelerini paylaştı.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi Müzesi’nde gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Yaşar Aksoy, Kurtuluş Savaşı’nın sadece Yunan ordularına karşı yapılmadığını, tüm emperyalist güçlerle aynı anda mücadele edildiğini ve başarıya ulaşıldığını söyledi. Aksoy, “2019, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcının 100. yılı olacak. Bu süreçte hepimize önemli görevler düşüyor. Sanki 100 yıl öncesini yaşıyormuş gibi emperyalizmle mücadeleyi sürdürmeliyiz” dedi.

Konuşmasında, Kurtuluş Savaşı süresince hayatını hiçe sayarak mücadele veren kahramanları anlatan Aksoy; İzmir’e Türk askerlerinin ilk girişinde yaşanmış olayları, yaşayanlardan dinlediği şekliyle aktardı. Yaşar Aksoy, İzmir’in kurtuluş gününde bir ailenin evinde elle dikilen, daha sonra kendisine hediye edilen Türk Bayrağı’nı da koruması için Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ahmet Diker’e emanet etti.

Etkinlikler kapsamında, Samsun Sanat Tiyatrosu Sanatçısı Yaşar Gündem tarafından, Nazım Hikmet’in kaleme aldığı Kuvayı Milliye Destanı adlı oyun da sahnelendi. Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak sergilenen oyun büyük beğeni kazandı ve ayakta alkışlandı.

Kurtuluş Savaşı kahramanlarını asla unutmayacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkemizi düşmanlardan temizlerken gösterdikleri mücadele, bizlere hala ışık olmaktadır. Atatürk’ün gösterdiği yolda ülkemizin birlik ve beraberliği için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hangi Dönemde Konut Yatırımı Yapılmalı?
Sonraki Haber Ata Anı Evi’ne yoğun ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?