ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Kül Kızı, Seferihisar'ı yaktı geçti

Kül Kızı, Seferihisar'ı yaktı geçti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kül Kızı, Seferihisar'ı yaktı geçti

Binlerce yıl öncesinden gelen Sufizm’e dayanarak kadının içe bakış hikayesini anlatan “Kül Kızı” Seferihisar Kaleiçi’nde sanatseverlerle buluştu.

Anadolu insanının aydınlık yanını temsil eden sinematik Kül Kızı gösterisi, tarihi Kaleiçi’nde sahnelendi. Kadın meddah Mutlu Polat’ın muhteşem performansıyla büyülenen sanatseverler Türkiye’nin yanısıra farklı ülkelerde gerçekleştirilen çekimlerle zenginleştirilmiş ilginç bir gösteri izledi. Yaşanan hayatın karmaşasını yaptığı içsel yolculukla anlatan sanatçı Mutlu Polat, modern çağın karanlık yanını  seyirciye yansıttı. Mutlu Polat’a performansında nefesli sazlar sanatçısı Alpago Polat ve Ergin Karabulut doğaçlama müzikleri ile eşlik etti. Tarihi Kaleiçi’nin duvarları uzun süre alkışlarla yankılandı.

Gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirten Roket Yapım Kurucusu Ercan Mertbilek, “İzleyiciyi içine çeken Kül Kızı, hayata dokunuşlarımızı kadın üzerinden sorguluyor. 12 episod’tan oluşan bu gösteri ile Türkiye’nin bir çok noktasında yer alıp, aydınlanmanın ışığıyla yerli ve yabancı festivallere katılacağız. Kül Kızı ile farklı bir dünyaya giriş yapan sanatseverler kendilerindeki değişimi hissedecekler” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Obezite, diyabet için tek risk faktörü değil
Sonraki Haber Gelişim İzcileri geleneği bozmadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?