ANA SAYFA > EKONOMİ > Konut satışında Karşıyaka ikinci sırada

Konut satışında Karşıyaka ikinci sırada

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konut satışında Karşıyaka ikinci sırada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 2017 yılı Nisan ayında İzmir’de 7 bin 170 olan konut satışı, 2018 yılı Nisan ayında yüzde 10,5 oranında azalarak 6 bin 418 oldu.

İzmir'de ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,9 oranında azalarak bin 935 oldu. Nisan ayında satışı yapılan konutların yüzde 30'u ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların yüzde 37’si ilk satış, yüzde 63’ünü ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer konut satışlarının ise yüzde 44’ü ilk satışlar, yüzde 56’sını ikinci el satışlar oluşturdu.

Konut satışlarında Karşıyaka ikinci

Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelerde, İzmir'de 2018 Nisan ayında en fazla konut satışı Buca 'da gerçekleşti. 2018 Nisan ayında Buca'da 857 konut satılırken, Buca 'yı 705 konut satışı ile Karşıyaka, 506 konut satışı ile Torbalı, 458 konut satışı ile Karabağlar, 426 konut satışı ile Çiğli, 375 konut satışı ile Bornova, 346 konut satışı ile Konak, 341 konut satışı ile Menemen ve 330 konut satışı ile Bayraklı takip etti. Bir önceki yılın anı ayına göre Karşıyaka, Torbalı, Karabağlar, Çiğli, Bornova, Konak ve Bayraklı’ da konut satışları düşerken Buca’da yüzde 4,3 artış gerçekleşti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk İskender: Tek işimiz çalışmak, çalışmak, çalışmak olacak
Sonraki Haber Karşıyakalı hayırseverler Kızılay'ın iftar sofrasında birleşti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?