ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Kongar’dan Karşıyaka’ya övgü

Kongar’dan Karşıyaka’ya övgü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kongar’dan Karşıyaka’ya övgü

Karşıyaka Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Emre Kongar’ı konuk etti.

“Cumhuriyet, Öğretmenlerimiz ve Atatürk” isimli söyleşi ile Karşıyakalılarla buluşan Kongar, Türkiye’de tarih dersinin doğru öğretilmediğini söyledi, Karşıyaka Belediyesi’nin eğitim projelerini örnek gösterdi.
Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çoğunluğu öğretmen yaklaşık bin kişi katıldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka Belediyesi, eğitimi ve bilimi kendine hedef olarak koyan, bu uğurda projeler gerçekleştirip, tesis üstüne tesis açan bir yerel yönetimdir. Bu çabanın altında yatan düşünce, Türkiye Cumhuriyetini yaşatacak ve ilerletecek olan çağdaş, demokratik, laik ve aydınlık kuşaklara hizmet etme sorumluluğudur. Bütün bu çalışmalarla, pek çok yerel yönetime esin, güç ve cesaret veriyoruz. Bu çabamızda bize ışık olan, desteğini hiç esirgemeyen Emre Kongar hocamıza şükran borçluyuz” dedi.
Prof. Dr. Emre Kongar” Ne yazık ki gelinen noktada, Türkiye’de parlamenter düzen yok edilmiştir. Demokrasinin yeniden kurulması kaçınılmazdır. Bunun başlangıç noktası yerel yönetimlerdir, başlangıç tarihi ise yerel seçimlerdir. Okullarda tarih doğru anlatılmıyor, çarpıtılıyor. Geleceğe ışık tutmak için en başta eğitime büyük önem verilmelidir. Karşıyaka Belediyesi’nin eğitim ve çocuk üzerine hayata geçirdiği yatırımlar bu anlamda ülke için iyi örneklerdir. Başta Evrensel Değerler Çocuk Müzesi olmak üzere tüm müzeleri gezdim. Karşıyaka Belediyesi’nin sadece eğitime yaptığı destek bile övgüye değerdir, Türkiye’ye örnektir” dedi.

Söyleşinin ardından Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası konser verdi. Etkinlik sonunda ise katılımcılara, Emre Kongar seçkileri ile hazırlanan Nutuk dağıtıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka ilk deplasman galibiyetini Ordu'da aldı
Sonraki Haber TYF Atatürk Kupası Yelken Yarışları'nda Karşıyaka 2 Şampiyonluk aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?