ANA SAYFA > SPOR > Kocaoğlu: Karşıyaka Yalı ve Göztepe statlarını bugün de tasvip etmiyorum

Kocaoğlu: Karşıyaka Yalı ve Göztepe statlarını bugün de tasvip etmiyorum

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: Karşıyaka Yalı ve Göztepe statlarını bugün de tasvip etmiyorum

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Yaşar Üniversitesinin desteği ile düzenlediği ''İzmir Spor Tarihi Sempozyumu''nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu ''Karşıyaka Yalı ve Göztepe statlarını bugün de tasvip etmiyorum'' dedi.

Yaşar Üniversitesinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin spor tarihine bakıldığında ilk atletizm ve binicilik yarışmalarının, ilk futbol müsabakasının İzmir'de yapıldığın söyledi.

Kocaoğlu, İzmir'in 1960-2000 yıllarında kapasitesinin altında büyüme dönemi yaşandığın, son süreçte İzmir'in her alandaki altyapı eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

2005'de yapılan Üniversite Oyunları nedeniyle İzmir'de bir çok tesis yapıldığını bunun yanında mevcutların da yenilendiğini kaydeden Kocaoğlu, belediye olarak 37 branşta 5 bin sporcunun üzerinde etkinliklerini sürdürdüklerini söyledi.

Kocaoğlu, amaçlarının daha fazla gence spor yaptırmak olduğunu belirterek, "Bizim işimiz profesyonel spor değil, bizim işimiz altyapı eksikliğini tamamlamak." dedi.

İzmir'e 30-35 bin kişilik bir stadın şart olduğunu kaydeden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Bornova Belediyesi ile yaptığımız Bornova Stadı sayesinde seyirci desteğiyle Göztepe bugün Süper Lig'e çıktı. O stadı biz yapmasaydık, Atatürk, Buca Stadı'nda buna ulaşmak çok zordu. Tabi ki olabilirdi ama çok zordu. Karşıyaka Yalı ve Göztepe statlarını bugün de tasvip etmiyorum. Alsancak Stadı'nın mutlaka ve mutlaka yapılması lazım. Çünkü İzmir'in 100 küsur yıllık spor tarihi orada."

Kocaoğlu, Tire'de uluslararası standartlara sahip stadın bir ay içinde açılacağını belirterek, şunları kaydetti: "Stat işi bizim işimiz değil. Gençlik ve Spor Bakanlığını ve Spor Genel Müdürlüğünün işi. Onları bir tarafa bırakıp, bizim bu statlar semt statları, kulüp statları mutlaka ve mutlaka çok işe yarayacaktır. Bunları desteklememek mümkün değil. Yeri konusunda şehircilik açısından tereddütlerimiz var ama İzmir'e mutlaka 30-35 bin kişilik bir stada ihtiyacı var."

Konuşmasının sonunda Afrin'de Türkiye'nin bağımsızlığı için savaşan askerlere İzmir halkı adına desteklerini göndererek, "Şehitlerimize de tanrıdan rahmet diliyorum." diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ak Parti İzmir'de yeni başkan Şengül
Sonraki Haber Efsanevi atletizm antrenörü Edip Akarsu vefat etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?