ANA SAYFA > SAĞLIK > Kızılay'dan İzmir'e yardımseverlik teşekkürü

Kızılay'dan İzmir'e yardımseverlik teşekkürü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kızılay'dan İzmir'e yardımseverlik teşekkürü

İzmir Medya Platformu ile bir araya gelen Kızılay İzmir Şubesi yönetimi, yeni yapılanma sonrasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kızılay İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, tüm siyasiler, iş dünyası, ve STK'ları ziyaret ettiklerini belirterek, "Toplumun tüm kesimlerinin Kızılay'a gösterdiği duyarlılık ve destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kızılay İzmir Şube merkezinde İzmir Medya Platformu ile bir araya gelen Kızılay İzmir Şubesi yönetimi yeni yapılanma ile birlikte yapılan çalışmaları ve Kızılay'ın İzmir'deki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

 

Kızılay İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Yönetim olarak görev almaları ile birlikte hemen aktif çalışmalara başladıklarını belirterek, İzmir'im tüm bileşenlerine tanışma ve nezaket ziyareti yaptık. Bu çalışmaların sonucunda özellikle Ramazan ayında ve Kurban bayramında yardımseverlerin büyük desteklerini gördük.Bağışçılarımızın yardımlarını bizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz Kızılay artık uluslararası alanda dünyaca tanınan bir kuruluş oldu. Bizde böyle güzide kurumun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

 

YARDIMSEVERLİKTE İZMİR FARKI

Baykalmış, İzmir'in Kızılay'a olan desteğinden dolayı teşekkür ederek, yardımseverlikte İzmir'in çok duyarlı bir kent olduğunu kaydetti. Siyaset üstü bir kurum olduklarını vurgulayan Baykalmış, "İş dünyası, STK, kentin tüm bileşenleri ve ayırt etmeksizin siyasileri ziyaret ettik. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Hiç tereddüt etmeden her türlü yardımda bulundular. İzmirlilerin hayır ve yardımlaşma konusunda gösterdiği duyarlılık her türlü takdire şayandır. Yeter ki biz onlara ulaşalım. İzmir kesinlikle geri çevirmez. İzmir'in bu farkındalığı ülkemiz içinde bir gurur vesilesidir" diye konuştu.

 

KIZILAY İZMİR 10 BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTI

Yeni yapılanma süreciyle birlikte Kızılay İzmir şubesi olarak hayırseverlere ulaşmak için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Kızılay İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Ramazan bayramında 10 bin iftarlık dağıttık. 10 bin erzak dağıttık. Ayni ve nakdi yardımlarımız oldu. İhtiyaç sahiplerini sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban bayramında 300 kurban hedefimiz vardı. Hayırsever bağışçılarımızın desteği ile bu hedefi aşarak 350 kurbanlık hedefine ulaştık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sağladığımız yardımlar 1 Milyon TL'yi geçti.

Göreve atanalı 4 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen yönetimle birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Baykalmış, şu bilgileri verdi:

 

NEREDE İHTİYAÇ VARSA BİZ ORADAYIZ

"Kızılay İzmir şubesi olarak nerede bir mağdur vatandaşımız varsa biz oradayız. Biz her zaman mazlum ve mağdurları korumak için varız. İlçe temsilciliklerimizle birlikte Karaburun’dan Urla’ya, Dikili’den Tire’nin köylerine kadar İzmir’deki tüm ihtiyaç sahiplerimizin, yardımseverlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.Şubemize yardım talebi ile başvuran ve istenen evrakları eksiksiz tamamlayan tüm vatandaşların evlerinde yapılan tahkikat neticesinde nakdi ya da ayni yardım yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi olanlara aylık gıda, yakacak ve nakit yardımı yapılmakta. Şubemizde 1985 yılından bugüne öğrenim gören yoksul öğrenciler için karşılıksız burs hizmeti veriyoruz.

 

HER ALANDA YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

İzmir şubesi olarak Mobil mutfaklarımızla her gece yaklaşık 1000 kişilik çorba ikramları yaptık. Ayrıca İzmir’in çeşitli yerlerinde ramazan süresince iftar sofraları kurularak vatandaşlarımızla beraber iftarlar açılmıştır. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin yeni eğitim yılında temel kırtasiye ihtiyaçlarını İzmir Şubesi olarak karşılıyoruz. Gümüldür’de E.Ü. Gençlik Spor Kampı’nda yatılı bölge okullarının başarılı öğrencilerine yaz kampı yapmaktayız 2018 yılında da 80 öğrencimize bu imkanı sunduk. Avrupa Birliği projeleri kapsamında Diğer Kızılay ve Kızılhaçlarla birlikte öğrenci değişim programları düzenlemekteyiz."

Kızılay yönetimi ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Medya Platformu başkanı Ahmet Kaplan ise, Kızılay'ın yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, Basın olarak her zaman Kızılay'a destek olacaklarını açıkladı.   

Toplantıya İzmir Medya Platformu Üyeleri, Kızılay İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Yücel Tekin, Nezir Baltaş, Emine Baştaş, Ali Sarıaydın, Serdar Anlaş ve Vahap Dabakan katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sokak hayvanları yararına Pati Festivali
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?