ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > KİTABINI AL, OKU VE GERİ GETİR...

KİTABINI AL, OKU VE GERİ GETİR...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KİTABINI AL, OKU VE GERİ GETİR...

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'nın farklı noktalarına "ücretsiz kitap değişim stantları" kurdu. Vatandaşlar, raflardan aldıkları kitapları okuyup daha sonra yenisiyle değiştirebilecek. Stantlarda, kitap bağışı da kabul edilecek.

Daha fazla vatandaşın daha az maliyetle kitap okumasını sağlamak ve insanları okumaya teşvik etmek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, "Al Götür, Oku Getir" kampanyası başlattı. Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı ve Ege Park Mavişehir içinde ücretsiz kitap değiştirme stantları kuruldu. Oluşturulan kitap raflarına güncel yazarların kitapları konuldu. Kitap okumak isteyenler istedikleri kitabı hiçbir ücret ödemeden buradan alacak. Okuduktan sonra yerine bırakacak ve yenisiyle değiştirebilecek. Kitapseverler evlerindeki kitapları da stantlara bağışlayabilecek.


Belediye yetkilileri İzmir'de ilk kez uygulanan "Al Götür, Oku Getir" kampanyası sayesinde, vatandaşlar en az maliyetle, daha fazla kitap okuma fırsatı yakalayacak. Maddi gerekçelerle kitap alamayanlar da istedikleri kitaba para ödemeden erişmiş olacak. Ücretsiz kitap değişim stantlarının sayısı kısa sürede artırılacak ve kampanya kentin dört bir köşesine yayılacak.
Karşıyaka'yı kültürün başkenti yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bilgi ne kadar çok paylaşılırsa o kadar değeri artar. Ne kadar çok kişi kitap okursa toplum o kadar gelişir ve kültür seviyesi yükselir. İnsanlarımızın yaşam şartlarının zor olduğunu biliyoruz. Daha az maliyetle daha çok kitap okusunlar diye bu kampanyayı başlattık. Gezi Parkı'nın bize öğrettiği dayanışma ruhunu Karşıyakamızda yaşatacağız" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BOSTANLI'DA ZABITANIN BÜYÜK OPERASYONU!..
Sonraki Haber KARŞIYAKA ÖZEL YAMANLAR'DAN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?