ANA SAYFA > İZMİR > Kılıçdaroğlu İGC’yi ziyaret etti

Kılıçdaroğlu İGC’yi ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kılıçdaroğlu İGC’yi ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. İGC Anı Defteri’ni imzalayan Kılıçdaroğlu’na İGC Başkanı Misket Dikmen, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Heykeli armağan etti. Kılıçdaroğlu, ziyarette cezaevindeki gazetecilere dikkat çekerek, “Basını özgür olmayan bir toplum özgür değildir” dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, ziyaretten mutluluk duyduklarını belirterek, Türk basınının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Türkiye’de basının sıkıntılı süreçten geçtiğini, yüzlerce gazetecinin cezaevinde olduğunu vurgulayan Dikmen, “Hem aklımız hem yüreğimiz parmaklıklar ardındaki arkadaşlarımızla. Her sabah kaygıyla ‘kimin adını göreceğiz’ diye uyanıyoruz. Bu sorunların bir an önce bitmesini diliyoruz” dedi.

“Gazeteciler halkın sesidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. “En büyük arzum bu memnuniyetin Türkiye’ye ve hapishanelere yayılması” diyen Kılıçdaroğlu, “Gazeteci arkadaşlarımızın bir an önce cezaevinden çıkmasını ailelerine kavuşmasını istiyoruz. Basın karnemiz zayıflarla dolu. Sizler olmasanız bazı haberleri hiç duymayacağız. Basın özgürse toplum özgürdür” diye konuştu.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in sadece İzmir’in değil Türkiye’nin onuru olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Hasan Tahsin’in adını yaşatmak hepimizin görevi. Şu an Türkiye’de gazete ve gazeteciler açıdan çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Bir ülkenin hapishanelerinde 150’yi aşkın gazeteci varsa bu ülkede demokrasi sorunu var demektir. Bu sorunun aşılması lazım. Hele hele gazetecileri aylarca hapishanelerde tutacaksınız ve iddianame bile hazırlamayacaksınız. Bu doğru değil. Kendi ülkemizde gazetecilerin özgürce yazmalarını çizmelerini yorum yapmalarını arzu ederiz. Gazetecisi özgür olmayan toplumun kendisi de özgür değildir. Haber alma kanalları tıkanmıştır. Gazetecilerin özgürce yazı yazdığı eleştirdiği ülkede siyaset, kamu adına denetlenmiş olur. O nedenle biz medyanın gazetecilerin sorunların dile getirmek bizim görevimiz” dedi.

Gazetecilerin halkın sesi ve kulağı olduğunu ve kamu adına görev yaptıklarını da kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Gazeteciler belki duymak istemediğimiz ama kamuoyunun duymak istediği haberleri cesurca yapabilmelidir. Bunu yaptığı zaman siyasetçi kendine çeki düzen verecektir. Yolsuzluk, haksızlık yapmamaya özen gösterecektir. ‘Ya gazeteler yazarsa ben mahcup olurum’ diye bir duyguyu siyasetçi benliğinde taşımalıdır. Çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Önünüze engeller çıkarılıyor baskılar yapılıyor biliyorum. Gazete patronlarına baskılar yapılıyor. Yazı yazdılar, haber yaptılar diye hapse atılıyor. Bunu da biliyorum. Elbirliğiyle bu zorlukları aşmak hepimizin ortak görevi olmalıdır.”

Konuşmaların ardından İGC Başkanı Misket Dikmen, ziyaretin anısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Heykeli armağan etti.

İGC Anı Defteri’ni imzaladı

Kılıçdaroğlu ayrıca, İGC Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşmesinin ardından İGC Anı Defteri’ni de imzaladı. Kılıçdaroğlu deftere şunları yazdı:

“Hasan Tahsin onurunu yaşayan ve bu onuru yaşatan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde bulunmaktan memnunum. Gazetecileri özgür olmayan bir toplumun kendisi özgür değildir. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey özgürlük. Hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı bir Türkiye… En büyük dileğimiz. Saygılarımla.”

Ziyarette, İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Dirik, Dilek Gappi, Gökmen Küçüktaşdemir, Gaye Karadağ, Murat Attila’nın yanı sıra CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP milletvekilleri Atila Sertel, Murat Bakan, Aytun Çıray, Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, gazeteciler ve İGC üyeleri de yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kahraman şehit polis Fethi Sekin'e anıt heykel geliyor
Sonraki Haber CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları'ndan yeni seçmene mektup

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?