ANA SAYFA > İZMİR > KİL OCAĞI EYLEMİ SES GETİRDİ

KİL OCAĞI EYLEMİ SES GETİRDİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KİL OCAĞI EYLEMİ SES GETİRDİ

İzmir’in Buca ve Bornova gibi iki büyük ilçesinin sınırlarında açılmak istenen kil ocağına bölge halkının gösterdiği tepkinin ardından şirket geri adım attı.

İzmir’in Buca ve Bornova gibi iki büyük ilçesinin sınırlarında açılmak istenen kil ocağına bölge halkının gösterdiği tepkinin ardından şirket geri adım attı.

Buca Kaynaklar Mahallesi ile Bornova’nın Gökdere köyü sakinlerinin, valilik ruhsatıyla yerleşim yerlerine 400 metre mesafedeki kil ocağının işletmeye açılmak istenmesiyle ilgili eylemleri ses getirdi. Geçen hafta sonu "Doğal yaşamı bozmaya hakkınız yok", "Evimizde zehirlenmek istemiyoruz", "Çevre katliamına dur", "Köylü milletin efendisidir" sloganlarıyla protesto gösterisi yapan köylülerin eyleminin ardından şirketten açıklama geldi. Açıklamada, “İzmir ili, Bornova ilçesi, Gökdere köyü mevkiinde ve Kaynaklar mevkiinde yer alan kil sahalarımızla ilgili tüm yasal izinlerimiz mevcuttur; kaldı ki şirketimiz söz konusu kil sahalarında herhangi bir üretim faaliyetinde bulunmamaktadır. Kaynaklar sahamızla ilgili İZSU tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na açılan dava devam etmektedir. Ayrıca şirketimiz, kil ihtiyacını diğer sahalarından fazlasıyla temin ederek üretimine devam etmektedir.” denildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber YOUTUBE AÇILDI
Sonraki Haber PARKTA YAŞAYAN ANNENİN FERYADI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?