ANA SAYFA > ÇEVRE > Keskin’den ''Sevimli dostlara'' müjdeli haber

Keskin’den ''Sevimli dostlara'' müjdeli haber

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Keskin’den ''Sevimli dostlara'' müjdeli haber

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir’in önde gelen hayvan hakları savunucusu dernek başkanları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Narlıdere’de gerçekleştirilen toplantıya; DOHAYDER (Doğayı Ve Hayvanları Yaşatma Derneği) Başkanı Nebiha Deprem, Doğayı Ve Hayvanları Yaşatma Derneği Başkanı Ayşe Ertaç, HAYKONFED (Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Ve Hayvan Hakları Koruma Vakfı) Başkanı Fevziye Özkan, İZÇEV (İzmir Çevre Doğal Hayatı Ve Hayvanları Koruma Derneği) Başkanı Besalet Alkaya, Foça Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Huriye Kuruoğlu, Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayrı Ersoy, Çeşme Doğa Ve Hayvan Severler Federasyonu Başkanı Ve Hayat Federasyonu Başkanı Semra Çetinsoy ve Sokak Canları Derneği Başkanı Sema Ak katılım sağladı.

AK Parti olarak sevimli dostlarımızın her zaman yanındayız

Toplantıda Sevimli dostlarımız bizlere hayatın her noktasında can yoldaşı oluyor diyen AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, “Doğaya bilinçsizce yapılan müdahale nedeniyle bazı hayvanların soyları tükenmekte, bazılarının ise tükenmeye yüz tutmaktadır. Doğadaki bir türün yok olması, öteki türleri de olumsuz etkilemektedir. Bu durum, hayvanların korunması için bazı tedbirlerin alınmasını zorunlu hale getirmiştir. İnsanlar doğal çevreyi birlikte paylaştığımız hayvanların da yaşama hakkına sahip olduklarının bilincine vardı. Bunun sonucunda da dünyada hayvanları koruma dernekleri kurulmaya başlandı. Bu dernekler 1931 yılında bir araya gelerek 4 Ekim gününü Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün misyonu, hayvanlara kötü muamelenin sona erdirilmesi ve onlara verilen değerin yükseltilmesi, dünya çapında hayvan refahı standartlarının geliştirilmesidir. Bu misyonu taşıdığınız ve kutsal bir görev ve sosyal sorumluluğu ele aldığınız için sizleri ayrı ayrı gönülden tebrik ediyorum. Size kimse bir şey demeden kendinizi sorumlu hissederek böylesine güzel oluşumları temsil ediyor ve sevimli dostlarımızın yanında oluyorsunuz, onların haklarını savunuyorsunuz. Bizler de sizin bu sorumluluk bilinciniz yanında üzerimize düşen görev ne ise her daim size destek olmaya sevimli dostlarımızın yanında yer almaya hazırız. Türkiye’de ilk kez hükümetimiz 2004 yılında Hayvanların da haklarının olduğuna dikkat çekti ve hızlı bir şekilde çalışmalarını yürüterek hayvanları koruma yasasını çıkarttı. AK Parti olarak biz her zaman hayvanlarımızın; sevimli can dostlarımızın yanında olacağız” Dedi.

Ortak projeler geliştirilmeli

5199 Sayılı Hayvan hakları koruma kanununun günümüz gelişen koşullarına ve yeniliklere göre yer yer eksik kaldığını belirten dernek yöneticilerine ortak fikirlerimizi yetkililere ulaştıralım mesajını veren İl Kadın Kolları Başkanı Keskin, “Gelişmelere açık olmak gerekli. Oluşturulan yasalar yer yer sevimli dostlarımız adına genişletilebilir. Bu geliştirmeleri de siz değerli sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ile istişareler yürüterek milletvekillerimize ve hükümet yetkililerimize ileteceğiz. Sevimli dostlarımızın korunması ve haklarının yararına taleplerde bulunacağız. Bundan sonraki çalışmalarda ortaklaşa gerçekleştirilecek projeler ile bir araya gelerek sizlerden gelen istek ve önerileri iletmek bizim görevimiz. Sizlerle bir araya geldiğimizde oluşturacağımız sinerji, sizin önerileriniz ve bizimde sunacağımız fikir önerileri ile ortak projeler geliştirmeye devam etmeliyiz.” Dedi.

Barınağa ortak ziyaret ve müjde

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nca ilki gerçekleştirilen toplantının ardından, Hayvan hakları koruma dernekleri temsilcileri ile birlikte AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Özdere’de yer alan hayvan barınağını ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaret esnasında AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Hayvan Hakları Savunucu Dernek Başkanlarına birde müjdeli haber verdi. Keskin’in müjdesinde, “Buraya gelirken yolda Menderes Belediye Başkanımız Bülent Soylu Bey ile bir telefon görüşmemiz oldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Menderes Belediyesi arasında yapılan protokol ile Menderes’te sevimli dostlarımız için yeni bir barınak kurulacağı bilgisini bana aktardı. Kurulacak bu barınak ile sokakta bakıma ve yardıma muhtaç binlerce hayvana Menderes Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılarak en iyi koşullarda yaşamlarını devam ettirmeleri sağlanacak ve düzenli veteriner kontrolleri yapılacak. Bende kendisine geliştirdikleri bu projeden dolayı teşekkürlerimi ilettim” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıdan dolayı memnuniyetlerini dilen getiren Hayvan hakları sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başkan Gözde Keskin ve Yönetim Kurulu Üyelerine AK Parti’nin hayvan hakları savunucusu ve dostu politikalarından ve kendilerine gösterdikleri samimi yaklaşım ve destekten ötürü teşekkürlerini ilettiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde ''Yarasa'' sahnelenecek
Sonraki Haber 49 çift 90. yılda evlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?