ANA SAYFA > ÇEVRE > Kaymakam Yücel, Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı’nda incelemeler yaptı

Kaymakam Yücel, Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı’nda incelemeler yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaymakam Yücel, Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı’nda incelemeler yaptı

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı’nda incelemelerde bulundu

Örnekköy’de bulunan Çocuk Ormanı ile birlikte 400 dönümlük alanda yapılacak Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı’nda incelemelerde bulunan Kaymakam Yücel ve Müdür Şahan daha sonra toplanan gönüllü orman eğitimcileri ile bir araya gelerek projeyi tartıştılar.

Okulöncesi, İlk ve ortaokul derslerinin müfredatla ilişkilendirilip sınıf dışı ormanlık alanda, derslerin daha zevkli hale getirilmesini sağlamayı amaçlayan proje, çocukları doğayla buluşturarak duygusal tatminsizlik, dikkat eksikliği ve hiperaktivite ile obeziteden koruma da katkı sağlayacağı belirtildi.

Kaymakam Yücel bu projenin gönül işi olduğunu, gönüllü yönetici, öğretmen ve velilerin bu projede görev alacağını belirterek şunları söyledi. “Şehrin hemen yanı başında temiz havası ve ormanlık alanda isteyen velilerimiz öğrenciler ile hafta sonlarında kamp yaparak, şehrin elektrikli ortamından uzaklaşacaklar. Çocuklarımıza orman sevgisini kazandırmak ormanlarımızın gelecek kuşaklar tarafından da korunmasına da katkı sağlayacaktır.

Kaymakam Yücel ve Müdür Şahan daha sonra Atakent Aysel Salih Baysak Anaokulunda toplanan proje gönülleri ile bir araya gelerek onların sorularını cevapladı. Kaymakam Yücel, “Bu kadar gönüllüyü bir arada görmekten çok mutlu oldum. Projeyi sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.

Müdür Şahan ise ormanın emin ellere teslim etmenin kendilerini huzurlu kılacağını, öğrencilerin ve velilerin burayı kullanmaları ve korumalarından büyük yarar sağlanacağını belirtti.

Proje fikri sahibi Gönül Özden ise proje için gecelerini gündüzlerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Proje yaşama geçirildiğinde Okulöncesi, ilk, orta ve lise öğrencileri faydalanacağı gibi üniversite öğrencilerinin eğitim uygulamaları ve doğa sporları için de kullanılacak.

Haber, fotoğraflar: YILMAZ DURMAZ ( http://www.karsiyakahaber.com )

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da AŞ için ilk görüşme ertelendi
Sonraki Haber Karşıyaka A.Ş için Infinite Group ile ilk görüşme yapıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?