ANA SAYFA > GÜNDEM > Kaybettikleri kızları, tüm dünyaya ‘’nefes’’ olacak

Kaybettikleri kızları, tüm dünyaya ‘’nefes’’ olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaybettikleri kızları, tüm dünyaya ‘’nefes’’ olacak

Karşıyakalı Güvenç-Merve Bardakçı çifti, 20 Mayıs’ta DIPG (Diffus İntrinsic Pontine Glioma) hastalığından kaybettikleri 5 yaşındaki kızları Nisan’ın anısını, onun adına oluşturdukları ormanla yaşatacak.

Karşıyakalı Güvenç-Merve Bardakçı çiftinin biricik kızları Nisan, 26 Nisan 2011’de Çiğli Kent Hastanesi’nde dünyaya gelmiş. Nisan’ın gerçek bir Karşıyakalı olan babası, o günlerde kızının kimliğinde doğum yerinin “Karşıyaka” yazması için büyük bir çaba verdiğini anlatıyor.

Doğumuyla Bardakçı çiftini mutluluğa boğan Nisan bebeğe, 13 Ağustos 2015 te Ege Üniversitesi’nde çok nadir görülen bir hastalık olan DIPG (Diffus tip beyinsapı tümörü) teşhisi konmuş. Oluşumu gereği ameliyat edilemeyen ve her yıl Amerika’da 300’e yakın bebeğin ölümüne sebep olan bu hastalık, geçtiğimiz 20 Mayıs’ta Nisan bebeği de ailesinden almış. Hastalığın ortalama yaşam süresinin 9 ay olduğunu söyleyen baba Güvenç Bardakçı, “Nisan da, tıpkı onu 9 ay 10 gün beklediğimiz gibi, 9 ay içerisinde bizden ayrıldı” diyor ve ekliyor; “Tesellimiz, teşhisinden sona kadar gelinen süreçte çok keyifli hastalıksız günler hatta ayları oldu. İşin bu kısmı istatistiklerin dışında...”

Kızlarının hatırası, “orman” olacak

Çocuklarını kaybettikten sonra eşiyle birlikte onun anısını nasıl yaşatabileceklerini düşenmeye başladıklarını anlatan Güvenç Bardakçı, “İlk başta onun için fidan dikelim ve ona desteği geçen önce hastanedeki doktorlarımız, hemşirelerimiz ve bizi yolculuğumuzda yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza hediye edelim fikri doğdu. Akabinde çevremizdeki herkes ‘Sizin için ne yapabiliriz?’ sorusunu soruyordu devamlı olarak. Üzüntüyle hep ‘Biz bile birşey yapamıyoruz, tıp birşey yapamıyor, insanlık çözememiş bu hastalığı’ şeklinde konuşmalarla herkesin içi eriyordu. Hiç bir şey yapamamış olan bir kitle vardı çevremde. Onların da birşeyler yapabildiklerini hissettirebileceğimiz bu düşüncemizi onlarla sosyal medyada paylaştık” sözleriyle kızı için bir “koru” oluşturma fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatıyor.

Başlattıkları bu kampanyaya beklediklerinden çok daha fazla ilgi olduğunu, koru diye çıktıkları bu yolda orman hedefiyle hareket ettiklerini belirten Bardakçı, “Doğaya emanet ettiğimiz kızımız yine doğada, ismiyle, fidanlarla yaşayacak. Hem de tüm onu sevenlerin ve doğa sevenlerin desteğiyle” sözleriyle, kızının anısını bu yolla yaşatacakları için mutlu olduğunu belirtiyor.

Nasıl destek verilir?

Karşıyakalı Nisan’ın adının yaşayacağı ormana bir fidanla destek vermek için yapılması gereken tek şey, Ege Orman Vakfının Gündoğu Şubesi’ndeki hesabına 5 lira yatırmak ve açıklama notuna “Nisan Bardakçı” yazmak. Nisan’ın ormanına katkı vermek isteyenler için hesap bilgileri şöyle:

Ege Orman Vakfı IBAN:

İş Bankası Gündoğdu Şubesi

Şube kodu: 3424 hesap no: 0116149

TR51 0006 4000 0013 4240 1161 49

 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 1
Önceki Haber Kaf Kaf'ta gençler hariç oyuncu kalmadı
Sonraki Haber Diyabet tedavisinde doğru uygulamalar çok önemli

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?