ANA SAYFA > MAGAZİN > Karşıyaka'yı gelincikler aydınlatacak

Karşıyaka'yı gelincikler aydınlatacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'yı gelincikler aydınlatacak

Sanatçı Nusret Demir tarafından tasarlanan ve 2016’da Antalya’da yapılacak EXPO öncesinde büyük ilgi gören gelincik şeklindeki sokak lambaları, şimdi deKarşıyaka'da ışıldayacak.İlk olarak Bostanlı Açık Hava Tiyatrosu önünde bulunan gelincikler, bir yandan enerji tasarrufu sağlarken, diğer yandan da kent estetiğine katkı koyuyor.

Gelincik sokak lambalarını “Çiçek ve Çocuk” temasıyla gerçekleştirilecek uluslararası fuar için tasarladığını ve Antalya’daki sanat galerisi bünyesinde üretime başladıklarını dile getiren Nusret Demir, uzun yıllardır heykel atölyesi işlettiğini belirtti. Yeni projeleriyle birlikte Türkiye çapında da satış ve pazarlama organizasyonu kurduklarını anlatan Demir, “Hedef kitlemiz belediyeler ve kurumlar; uygulama alanımız ise sokaklar ve parklar olunca artistik objeler üretmeye odaklandık. Gelincik aydınlatma da bunun son örneği. Ürün ise uzun malzeme ve form çalışmalarından sonra ortaya çıktı” diye konuştu. Gelincik aydınlatmaların Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Gülsüm Sarıkaya, pilot bölge olan Antalya’da çok önemli başarılara imza attıklarını belirterek, İzmir’deki pek çok kurum ve kuruluştan da büyük ilgi gördüklerini belirtti. Aldıkları olumlu geri dönüşleri kent merkezinde açan gelinciklere dönüştürmeyi amaçladıklarını belirten Sarıkaya, “Bu aydınlatma türü estetik görünümü ve doğaya saygısı ile gelincik adını hak ediyor. Özellikle İzmir’de büyük ilgi görmekten mutluyuz. Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu kentlerinden de ilgi görüyoruz. Önümüzdeki günlerde lokasyonu belirleyerek orada da üretim planlıyoruz. Ayrıca Kafkas ülkelerine de ihracat yapıyoruz” bilgilerini verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sahillerde iğne atsan yere düşmeyecek...
Sonraki Haber İzmir'de korkutan deprem

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?