ANA SAYFA > EKONOMİ > Karşıyaka’ya iki yeni mahalle merkezi...

Karşıyaka’ya iki yeni mahalle merkezi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’ya iki yeni mahalle merkezi...

Karşıyaka Belediyesi, kadın ve aileye sosyal hizmetler sunulan mahalle merkezlerine yönelik yatırımlarına hız verdi. Yapımı önemli ölçüde tamamlanan Şemikler’deki tesisle birlikte, Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan mevcut merkezin daha çağdaş bir hizmet binasına taşınması için de çalışma başlatıldı.

Merkez için, mahalledeki pazar yerinin alt katı tahsis edilirken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan düzenleme çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağı belirtildi.
Şemikler Mahallesi’nde yıllar önce pazar yeri olarak inşa edilen ancak zaman içinde kullanım dışı bırakılan atıl binanın mahalle merkezine dönüştürülmesi için de inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Toplam 550 metrekare kapalı alana sahip olan, 3 ana toplantı ve etkinlik salonu ile idari ofis ve mutfaktan oluşacak modern tesis, yeni sezonda faaliyete geçirilecek. Merkezlerde, ücretsiz meslek edindirme ve hobi kursları düzenlenecek. Sağlık, hukuk ve psikoloji gibi alanlarda uzmanların katılımıyla söyleşiler yapılacak. Sosyalleşme, dayanışma ve yardımlaşma ortamları yaratılacak.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “10. Mahalle Merkezimizi Şemikler’e kazandırırken, fiziki anlamda yetersiz koşullarda hizmet vermeye çalışan Mustafa Kemal Mahalle Merkezi için de yeni bir alan yaratıyoruz. Büyük önem verdiğimiz sosyal ve kültürel hizmetlerimizi, aileye yönelik çalışmalarımızı bu yatırımlar sayesinde daha geniş kitlelere ulaştırabileceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Sosyal belediyecilik anlayışımızla her kesimi kucaklayan hizmetler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'da bayram mesaisi...
Sonraki Haber Kızılay Karşıyaka’da bağışçılarının mezarlarına bakım yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?