ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’nın Filizleri bu kez Bayraklı’da yeşerdi

Karşıyaka’nın Filizleri bu kez Bayraklı’da yeşerdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın Filizleri bu kez Bayraklı’da yeşerdi

Karşıyaka Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak için başlatılan ve kısa sürede Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Karşıyaka'nın Filizleri Projesi, ilçe sınırlarının dışına çıktı. Bayraklı Manavkuyu’daki Yapıcı-1 Apartmanı sakinleri, kendi aralarında örgütlenerek bir üniversiteliye burs vermeye başladı. Başkan Akpınar “Karşıyaka’nın Filizleri’ni Türkiye’nin Filizleri yapacağız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve toplumun her kesiminden destek gören Karşıyaka’nın Filizleri Geleceğe Hazırlanıyor- Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor Projesi’ne bir destek de Bayraklı’dan geldi. Manavkuyu Mahallesi’nde bulunan Yapıcı- 1 Apartmanı sakinleri, apartman giderleri arasına ‘eğitim aidatını’ da ekleyerek, Ege Üniversitesi’nde öğrenim gören ihtiyaç sahibi bir üniversite öğrencisine burs vermeye başladı. Apartman sakinleri, bir gencin öğrenim hayatına destek olmanın önemine değindi, projeyi yaygınlaştırmak için daha fazla çalışacaklarını söyledi. Başkan Akpınar Bayraklı’ya giderek apartmanın önüne, sakinlerle beraber proje plaketini astı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka’nın Filizleri Projemiz Türkiye’ye dalga dalga yayılırken, Bayraklı’dan da destek görmek bizleri çok sevindirdi. Zor şartlarda öğrenim gören öğrencilerimize verilecek ufak bir destek, onların geleceğini değiştirebilir. Avrupa’da “Uygulanabilir En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülüne sahip olan projemiz Bayraklı’dan sonra diğer ilçelerimize de yayılacaktır. Vatandaşlarımız eğitime destek olsunlar ki çocuklarımız; cemaatlerin ya da art niyetli kişilerin eline düşmesin. Atatürk’e, devrimlerine ve devletine bağlı yurttaşlar yetiştirmek için herkes bir ‘filiz’ yeşertmeli” dedi.

Apartman sakinlerinden Dursun Özaydın ise “Projeyi duyduğum anda çok büyük heyecan yaşadım. Komşularımı örgütledim ve onlar da ihtiyaç sahibi bir öğrencimize burs vermeyi kabul etti. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’ne sahip çıkacağız ve daha da geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tolungüç istifa kararından vazgeçirildi...
Sonraki Haber Bornova’ya üç kültür merkezi birden

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?