ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyakalılar sanat müziğine doydu...

Karşıyakalılar sanat müziğine doydu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalılar sanat müziğine doydu...

Önder Pırlanta & Altın şirketi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda Karşıyakalı kadınlara, İzmir'in sevilen sesi İbrahim Sarıgedik Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosun da ki etkinliğe İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel,  CHP İzmir Eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Salihliler Dernek Başkanı Hayati Ertuğrul, Salihli Gema Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. 
 
Önder Pırlanta & Altın Şirketi adına konuşan Ülkü ailesinin en küçük kardeşi Cengiz Ülkü "Sanata ve sanatçıya, bilinçsizce saldırıların olduğu bir ortamda, böyle bir etkinlik yapmamızın önemini biliyoruz ve çok önemsiyoruz. “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” Atatürk’ün 90 yıl önce söylediği bu sözler, bizlere ve sanat dünyamıza örnek olacaktır. Toplumda kaynaşmayı, paylaşmayı ve birlik olmayı sağlayacak en 
somut araçtır sanat. Hele Türk Sanat Müziği, Türk Halk müziği, geçmiş ile geleceğe köprü olmuş, kültürümüzü kuşaktan kuşağa yaşatan en önemli faktör.Bu nedenle gecemize renk katan İbrahim Sarıgedik kardeşimiz, güzel sesi ve icrasıyla ülkemizin en değerli bestecilerinin fotoğraflarıyla birlikte  eserlerini icra edişi, bizi gece boyunca hem umutlandırdı, hem eğlendirdi, hem de bu değerlerin bazılarını yitirmiş olmamız sebebiyle hüzünlendirdi. Böyle bir gecede salonu dolduran tüm müziksever dostlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.
 
İbrahim Sarıgedik ise "Bu gece beni Karşıyakalı sanat müziği severlerle buluşturan Önder Kuyumculuk yönetimine teşekkür ederim. Bugün Emekçi Kadınlar Günü, o nedenle bugünü seçtik. Kadınlarımız bizler için çok kutsal birer ışık, annemiz, baştacımız, aşkımız, karımız, kardeşimiz, kızımız... Kadınlara yapılan şiddet olaylarını kınıyorum" diye konuştu.
 
Keyifli geçen konserde Yıldırım Gürses, Zeki Müren, Kutlu Payaslı, Neveser Kökdeş, Muhlis Sebahattin Ezgi, Sezen Aksu, Orhan Gencebay eserlerini söyleyen Sarıgedik'e izleyicilerde katıldı. Konserde Tango, Vals ve Zeybek oyunları'da oynandı. Gecenin sonunda Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu İzmir Marşı ile çınladı.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atilla Güneş: Artık telafisi olmayan haftalardayız
Sonraki Haber Altuğ: Yarım kalan işi tamamlayıp Avrupa'da kupa kazanmak istiyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?