ANA SAYFA > SPOR > Karşıyakalı iki nesil yüzücü birlikte onurlandırıldı

Karşıyakalı iki nesil yüzücü birlikte onurlandırıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı iki nesil yüzücü birlikte onurlandırıldı

Karşıyaka’nın iki nesil yüzücüsü Ersin Aydın ve Emre Erdoğan, bugün Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi Tesisleri’nde kendileri adına düzenlenen bir etkinlikle onurlandırıldı.

1975 ve 1977 yıllarında iki kez Manş Denizi’ni yüzerek geçen Karşıyakalı Ersin Aydın ve geçtiğimiz günlerde Manş Denizi’ni geçerek hem Cebelitarık Boğazı hem de Manş Denizi’ni geçen ilk Türk Sporcu olma ünvanını elde eden Karşıyaka Spor Kulübü yüzücüsü Emre Erdoğan, 1912 Karşıyaka Derneği’nin kendileri adına düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu ve 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Ekber Göçer’in yanı sıra Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski yöneticileri ve sporcu aileleri katıldı.

Rol modeller

Etkinliğin ilk konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, “Ersin Abi yüzerken ben ilkokul dörtteydim ve haberlerini satır satır okurdum. Bizlere her alanda rol modeller lazım ve Ersin Abi onlardan biriydi. Şimdi de Emre kardeşimiz gençlere bir rol model oldu” dedi.

Kaymakam Yücel’in ardından konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ ise, “Ersin Abi’yi gazetelerden ve kulüp arşivlerinden tanıyorum. Emre’yi de buradan birlikte Manş’a uğurlamıştık ve başarılarını şahsen takip ettik. Bizleri çok gururlandırdı. Kendisini tebrik ediyorum” diyerek hislerini dile getirdi.

Etkinliğin son konuşmasını gerçekleştiren 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Ekber Göçer ise, Ersin Aydın’ı medyanın kısıtlı imkanlarına rağmen yüzdüğü yıllarda yakından takip ettiğini belirtirken, “O yıllarda gururla takip ederdim, bugün tanışma şerefine de nail oldum ve çok mutlu oldum. Emre zaten evladımız. O da elde ettiği başarılarla bugün bize bu güzel organizasyonu gerçekleştirme imkanı verdi. Biz Karşıyaka 1912 Derneği olarak elimizden geldiğince kulübümüze destek olmaya çalışıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından eski yüzücü Ersin Aydın’a Karşıyaka’ya yaşattığı başarılar için teşekkür plaketini Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel verirken, Emre Erdoğan ise plaketini Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ’un elinden aldı. Geçmişte ve bugün elde ettikleri başarılarla Karşıyaka’yı gururlandıran sporcular, daha sonra etkinliğe katılan konuklarla kısa bir söyleşi de gerçekleştirerek anılarını paylaştılar.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bedrettin Dalan'ın yeğeni Karşıyaka'daki kazada öldü
Sonraki Haber Afrikalı heykeller fuarın gözdesi olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?