ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'daki işçilere ''moladayım'' yazılı önlükler...

Karşıyaka'daki işçilere ''moladayım'' yazılı önlükler...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'daki işçilere ''moladayım'' yazılı önlükler...

Emek ve emekçiden yana gösterdiği tutumla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, çalışanların ‘mola’ hakkını korumak için ilginç bir uygulamaya daha imza attı. Açık alanda çalışan işçilere, arkasında ‘moladayım’ yazılı önlükler dağıtıldı, mesai saatleri ile mola süreleri arasındaki yanlış anlaşılmaların önüne geçildi.

Karşıyaka Belediyesi, alanda çalışan ve daha güzel bir Karşıyaka yaratmak için alın teri döken işçilerinin mola hakkını korumak için yeni bir uygulama başlattı. Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Ulaşım ve Temizlik İşleri müdürlüklerine bağlı çalışanlara, arkalarında ‘moladayız’ yazılı önlükler dağıtıldı. Uygulama sayesinde, gün içinde 15’er dakikalık iki mola hakkı bulunan işçilerin, hem işçi hakları korunuyor hem de vatandaşlara işçinin molada olduğu bilgisi verilerek, yanlış anlaşılmaların önüne geçiliyor. İşçilerin dinlenme sürelerini rahat ve huzurlu şekilde kullanabilmeleri sayesinde hizmet verimliliği de artıyor. Uygulama, sendika yönetimleri tarafından da olumlu karşılandı ve örnek alınması gerektiği belirtildi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Çalışanlarımızın mola hakkına saygılı olmak ve vatandaşların nezdinde yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bu uygulamayı başlattık. ‘Moladayım’ önlüklerimiz sayesinde hangi işçimizin mesaide, hangisinin işbaşında olduğunu Karşıyakalılar çok rahat ayırt edebilecek” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Caz Festivali’ne muhteşem başlangıç
Sonraki Haber Urla'ya Doğal Yaşam Köyü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?