ANA SAYFA > EKONOMİ > Karşıyaka’da yaşayan yalnız, yaşlı ve engelliler artık yalnız değil…

Karşıyaka’da yaşayan yalnız, yaşlı ve engelliler artık yalnız değil…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da yaşayan yalnız, yaşlı ve engelliler artık yalnız değil…

Karşıyaka’da yaşayan yalnız, yaşlı ve engellilere Karşıyaka Kaymakamı Yücel ve Karşıyaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı sahip çıkarak, onları yalnız bırakmıyor.

Karşıyaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı (SYDV), her gün dört yalnız yaşayan yaşlı veya engellinin evini temizlettiriyor, sorunlarını çözüyor. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, SYDV Müdürü Muhittin Edirne ve SYDV personeli temizlik ve bakım sonrasında onları evlerinde ziyaret ederek her türlü sorunlarının çözümünü sağlıyor, onlar ile sohbet ediyor.

Karşıyaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Karşıyaka’da ikamet eden muhtaç, güçsüz ve bakımını yapamayan durumda olan yaşlı ve engelli aileler için “Ev Temizliği projesi” kapsamında Vakıf Mütevelli Heyetince belirlenen 40 aileye 15’er gün periyodlarda ayda 2 kez ev temizliğine gidiliyor.

15 günde bir temizlik, temizlik sonrasında sohbet

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel “Ev Temizliği projesi” ile Vakıf Mütevelli Heyetince belirlenen 40 aileye 15’er gün periyodlarda ayda 2 kez ev temizliğinin yapıldığını belirterek şunları söyledi. “Proje yalınız yaşayan yaşlı bakıma muhtaç vatandaşlarımızın temizlik ve bakımlarına destek vermek, onlara sosyal yönden devletin sıcaklığını hissettirmek ve yine proje kapsamında temizlik personeli istihdam edilerek işsizlik ve istihdam sorununun çözümüne katkı sağlamaktadır. Metropol şehirlerde genelde aile bağları zayıflamış komşuluk ilişkileri azalmıştır. Yalnız başına yaşayan yalınız yaşayan yaşlı ve engelliler, yalnızlık çekenler küçük bir sohbeti arar olmuştur. Bu kapsamda hem temizlik hem sohbet yaşlılarımızı sevindiriyor. Bizde temizlik ve bakımlarından sonra onları ziyaret ederek sorunlarını dinliyor, onlara yardımcı oluyoruz. Aileler bu projeden memnun kalıyor.”

Temizliği yapanlarda ihtiyaç sahiplerinden seçiliyor

Evlere temizliğe gidenlerinde ihtiyaç sahiplerinden seçilmesi iş sahibi olmalarının sağlanması projeyi çift tarafı da kazançlı kılıyor. Temizliği yapılan aile de temizliği yapanları da mutlu ediyor.
Karşıyaka Toplum Sağlık Müdürlüğü, ve Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü de yaşlı ve engellilerin sağlık sorunlarını dinleyerek ve yönlendirmeler yaparak “Ev Temizliği projesine” katkı sağlıyor.

Haber, fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ege Serbest Bölge Müdürü, Karşıyaka Kaymakamını ziyaret etti
Sonraki Haber Çevre Yolu gürültüsü uyutmuyor…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?