ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'da parklar nar ağaçlarıyla süslendi

Karşıyaka'da parklar nar ağaçlarıyla süslendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da parklar nar ağaçlarıyla süslendi

Son üç yılda 50 bin fidanı toprakla buluşturan Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki parkları nar ağaçlarıyla süsledi. Başkan Akpınar “Ağaçlardan meyve toplamak, küçüklüğümüzün en güzel hatıralarındandır. Şimdiki çocuklar da bu keyfi yaşasın diye, tüm parklarımıza meyve ağaçları dikeceğiz” dedi.

Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen ve bu amaçla, 3 yılda 50 bin fidanı toprakla buluşturan Karşıyaka Belediyesi, bir bağışçının bahçesinden sökülen 500 nar ağacını, Mustafa Kemal ve İnönü mahalleleri başta olmak üzere, ilçenin farklı bölgelerindeki parklara dikti. Nar ağacı ile süslenmiş parklar, hem çocuklar hem de aileler tarafından çok sevilirken, mevsimine göre farklı meyve ağaçlarının da parklara dikileceği belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bina değil, ağaç diken bir belediyecilik anlayışına sahibiz. 3 yılda doğayı ve yeşili koruyan çalışmalar yaptık, binlerce ağaç diktik. Meyveleri dalından toplamak, komşumuzun bahçesindeki ağaçtan ‘göz hakkımızı’ almak, çocukluğumuzun en güzel hatıralarıydı. Ne yazık ki günümüzde meyve ağaçlarına erişemez olduk. Bu keyfi çocuklarımıza yeniden yaşatabilmek için parklarımıza meyve ağaçları dikmeye devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, 3 yıldır sürdürdüğü ağaçlandırma çalışmaları sonucunda 50 bin yeni fidanı toprakla buluşturdu. 27 mahallede yeni ağaçlandırma alanları oluşturuldu. Yeni evlenen her çift için bir fidan dikilerek kurulan Mutluluk Ormanı sayısı 3’e çıkarıldı. 3 yılda 46 yeni park yapıldı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka filede İstanbul'da galibiyet arıyor
Sonraki Haber Sözcükler’in getireceği mutluluk…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?