ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka’da okuma yazma seferberliğine büyük ilgi

Karşıyaka’da okuma yazma seferberliğine büyük ilgi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da okuma yazma seferberliğine büyük ilgi

Karşıyaka’da okuma yazma seferberliği başlatıldı. 202kişinin katıldığı kurslara ev hanımları büyük ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi tarafından17 kurs merkezinde 202 kişinin katıldığı kurslara ev hanımları büyük ilgi gösterdi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, kursların başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada;okuma yazma seferberliğinin önemine değindi. “Seferberlik kapsamında okumaya yazma bilmeyen vatandaşların okuryazar hale getirileceğini, daha sonra 2. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilerek ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacaklarını” söyledi.

Karşıyaka’da 17 kurs merkezinde 23 kurs olarak düzenlenen kurslar başladı. Halk Eğitim Merkezinin çabaları ile İlçe Sağlık Müdürlüğünden 393 ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfından gelen 554 kişilikliste tek tek aranarak bilgilendirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda kurslara istekli olarak185 kadın 17 erkek olmak üzere 202 kişi ile ilk etap kurslara başlandı. Önümüzdeki hafta yeni kursların açılacağı katılımın daha da artacağı belirtililerken, ikisi engelli, beşi hasta 7kişi en yakın kurs merkezlerine yönlendirilerek kurslara katılımı sağlandı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ /www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Ahmet Arı dosyasını da kapattı
Sonraki Haber Muharip Gaziler Halil Taşçı ile devam dedi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Bahar Bahar 05.03.2019

Hâlâ kayıtlar var mı acaba? Tanıdığım biri var ve onun için kurs arıyorum. Geri dönüş yaparsanız sevinirim

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?