ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da öğretmenlere muhteşem kutlama...

Karşıyaka'da öğretmenlere muhteşem kutlama...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da öğretmenlere muhteşem kutlama...

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günükutlanmasına Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezinde düzenlenen birtakım etkinlikler ile devam edildi.

Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnci Şener İlkokulu Müdürlüğünce hazırlanan etkinlik programı öncesinde Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, aday Öğretmenler adına Ankara İlkokulu Özel Eğitimi Öğretmeni Hatice Derin, Emekli Öğretmenler adına Özgiller Dalan İlkokulu Sınıf öğretmeni Nagehan Yıldız birer konuşma yaptı.

Eğitimin ve öğretimin Hz. Ademden beri başladığını ve kıyamete kadar süreceğini belirten Kaymakam Yücel şunları söyledi “Eğitim sorumluluğunu ve görevini üstlenmiş insanlar, kutsi bir görev yapıyorlar. İnsan olma sürecin borçlusu olduğumuz bu insanlara saygı ve en samimi sevgimizi belirtmek zorundayız. Talim tabi ki yapılıyor, terbiye yani çok eğitim önemli. Ruhlarını satmış zavallı varlıklar, insan görünümlü varlıklar marifeti ile insanlığın sonunu getirmeye çalışıyorlar… Bu küresel hal alan durum karşısında sizlere büyük görev düşüyor. Öğretmenin emeklisi olmaz, kıdemlisi olur. Eğitime hizmet veren ilim ve irfan ordumuzun seçkin mensubu saygıdeğer öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyor, yeni göreve başlayan öğretmenlerimize kalbim ile başarılar, kıdemli öğretmenlerimize sağlık ve afiyetler diliyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu ise yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin toplumdaki yerini ve önemini belirterek, 1981 yılından bu yana 24 Kasım Öğretmenler Gününün kutlandığını söyledi. İslamoğlu konuşmasına şöyle devam etti. “Çağlar boyunca öğretmenlik, toplumlar tarafından en önemli ve ölümsüz meslek olarak kabul edilmiştir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca meyve verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.
Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. TeodooreRooseveltte bir sözünde, “Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela kazandırmak demektir’’ demiştir” Almanya’da bir Lise Müdürünün yazdığı mektupta “Gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü. İyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlardan söz ettiğini, eğitimden bu nedenle kuşku duyduğunu isteğinin öğrencilerinizin insan olması için çaba harcanması olduğunu yazdığını sözlerine ekleyen İslamoğlu çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır.” Alman okul müdürünün yıllar önce yazdığı bu mektuptan bizde yakın tarihimizde büyük bir ders çıkardık. 40 yıldır din, diyanet, hizmet diye yola çıkanların yetiştirdiklerini iddia ettikleri insanlar; bu milletin bağrına kurşun sıktılar. Tarihin bir kez daha milletimize 15 Temmuz’ları yaşatmaması için toplumun tüm katmanlarına ama öncellikle biz eğitimcilere biz eğitimcilere çok önemli bir görev yüklediğinin bilincinde olmak ve çocuklarımızı Vatan, Millet, Bayrak sevgisiyle yetiştirmek zorundayız.
Öyle özenle öyle itinayla yetiştirmeliyiz ki, her çocuğumuz Bilimde, Sanatta, Sporda dünyanın her yerinde adından söz ettirmeli;
Öyle yetiştirmeliyiz ki Demokrasi ve Millet Egemenliğinin vazgeçilmez olduğunu bilmeli; Öyle iyi yetiştirmeliyiz ki milli ve manevi değerlerini her şeyin üstünde tutmalı,
Öyle iyi yetiştirmeliyiz ki, öyle iyi yetiştirmeliyiz ki söz konusu vatan olduğunda Ömer Halis Demir’ler gibi gözünü kırpmadan şahadet şerbetini içmeye hazır olmalıdır.” dedi. 

İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kutlama mesajının ardından aday öğretmenler yemin etti.

Suzan Divrik Anadolu Meslek Lisesinde halkla ilişkiler öğretmeni Serap Özgen’in tekerlekli sandalye ile yemin töreni için sahneye çıkması dikkat çekti.

Barkovizyon gösterisi, Ataya mektup, Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu öğretmenlerinin Folklor gösterisi, oratoryo gösterisinden sonra emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri, yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödüller verildi.

Etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, şube müdürleri, diğer kamu kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Haber-Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Karşıyaka'da kutlandı
Sonraki Haber Karşıyaka’da organ bağışı çağrısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?