ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da nevruz coşkuyla kutlandı

Karşıyaka'da nevruz coşkuyla kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da nevruz coşkuyla kutlandı

Baharın ve kardeşliğin habercisi 21 Mart “Nevruz Bayramı” Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen bir tören ile kutlandı.

Gazi Anadolu Lisesinin düzenlediği programa Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Gençlik Spor İlçe Müdürü Musa Yelek, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Karaman, AK Parti İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Nil Güneri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Karşıyakalılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Okul Müdürü Ata Türkeli günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise yaptığı konuşmada, Nevruzun yeni gün anlamına geldiğini, Nevruzun tarihimizde Ergenekon’dan çıkış tarihi olduğunu belirterek, 21 Martın insanımız ve ülkemiz başta olmak üzere, tüm dünyada barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.   

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bahar Sevici” konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Renkli etkinliklere sahne olan nevruz kutlamasında yumurta tokuşturma yarışmasından sonra, halk oyunları ekibi gösteriler yaptı. Halat yarışmasından sonra demir dövme ve testi kırma seremonisi ile tören devam etti. Kaymakam Yücel, Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu, Müdür İslamoğlu el ele tutuşarak yakılan Nevruz Ateşinin üzerinden atladı. Daha sonra törendekiler sıra ile yanan ateşin üzerinden atladılar.

Kaymakam öğrenciler ile birlikte halay çekti

Nevruz kutlamasının en renkli anını ise Kaymakam Yücel, Başkan Yardımcısı Köseoğlu, Müdür İslamoğlu ve davetlilerin öğrenciler ile el ele tutuşarak halay çekmeleri oldu.


Davetlilere keşkek ikram edildi

Misafirlere tarhana çorbası, keşkek, tavuklu pilav ve kahve ikramı ile tören son buldu.

Etkinliğe katılanların, öğrenciler tarafından rengarenk boyanarak dağıtılan yumurtaları tokuşturmaları ve Kaymakam Yücelin testi kırmasından sonra çıkan buğday ve paraları bereketli diye toplama yarışına girmeleri sırasında renkli anlar yaşandı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka protokolü yaşlıları unutmadı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Umana Reyer Venezia'yı ağırlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?