ANA SAYFA > ÇEVRE > KARŞIYAKA'DA MUTLULUK ORMANI AÇILDI

KARŞIYAKA'DA MUTLULUK ORMANI AÇILDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA'DA MUTLULUK ORMANI AÇILDI

Daha yeşil bir Karşıyaka yaratma hayalini, yeni evlenen çiftlerin mutluluğu ile birleştiren Karşıyaka Belediyesi “Mutluluk Ormanı” kurdu.

Bundan sonra her evlenen çift için bir ağaç dikilecek ve proje sonunda dev bir kent ormanı oluşturulacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Doğanın katledilmediği bir kent yaratıyoruz. Mutluluklarımızı, ağaç sevgisi ile birleştiriyoruz” dedi. Orman alanına ilk ağacı, Ecevit- Eser Çakartaş çifti dikti.

HEDEF 10 BİN AĞAÇ

Doğayı ve yeşil dokuyu korumaya yönelik projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, bu kez de Mutluluk Ormanı Projesi'ni hayata geçirdi. Zübeyde Hanım Mahallesi'nde oluşturulan orman alanına bundan sonra her evlenen çift için -belediye görevlilerince- bir ağaç dikilecek. Alanın girişinde yer alan kütüklere de çiftlerin isimlerinin yer aldığı künyeler çakılacak. Genç çiftlere, kendileri için dikilen ağaçları simgelemesi için 'ağaç' şeklinde sertifika verilecek. Proje tamamlandığında, yaklaşık 10 bin ağaçlık dev bir orman yaratılmış olacak.

ÖNCE NİKAH KIYDILAR, SONRA AĞAÇ DİKTİLER

Fiziki şartları oluşturulan Mutluluk Ormanı için bir de açılış töreni yapıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından nikahları kıyılan Ecevit- Eser Çakartaş çifti, Mutluluk Ormanı'nın ilk misafirleri oldu. Kurdele kesiminin ardından, kütüklere isimlerini çakan genç çift, daha sonra kendi ağaçlarını dikti ve can suyu verdi. Çiçeği burnunda çifte, sertifika ve vazo hediye edildi. Açılış törenine meclis üyeleri, bürokratlar ve Çakartaş çiftinin aile bireyleri de katıldı.

“DAHA YEŞİL KARŞIYAKA”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, doğayı ve yeşili koruyan bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını söyledi. Akpınar “Ağaç sevgimizi, yeni evlenen çiftlerimizin mutlulukları ile birleştirdik ve Mutluluk Ormanı kurduk. Her çift için bir ağaç dikeceğiz ki onların mutlulukları da bu ağaçların kökleri kadar sağlam olsun. Bu dünyada herkesin bir ağacının olması demek, kentlerin kurtulması demektir. Gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha yeşil bir Karşıyaka bırakacağız” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber NESLİHAN DEMİR ALAÇATI'DA EVLENDİ
Sonraki Haber PINAR KARŞIYAKA'YA TRANSFER YASAĞI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?