ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka’da Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

Karşıyaka’da Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

Karşıyaka Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Mevlid-i Nebi Haftası “Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla düzenlenen bir program ile kutlandı.

Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Türkçe Meal Sinevizyonunun ardından Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler bir konuşma yaptı. Müftü Gürler konuşmasında Hz. Muhammed’în ( A.S) ahlaki değerlere, insan ilişkilerinde ahlaki mükemmelliğe büyük önem verdiğini, bu konuda çok hassa olduğunu belirterek şunları söyledi. “Bir hadis-i şeriflerinde Hz. Peygamber “Sizden biri, kendisi için arzu edip istediği şeyleri, diğer insanlar için de istemedikçe olgun mümin olamaz” buyurmuştur. İslam ahlakının temel kuralı ve imanın kemale ulaşmasındaki en büyük mertebe,müminin kendisi için arzu edip istediği şeyleri diğer insanlar için de istemesidir.”
Hz. Peygamberin kul hakkına ömrünce dikkat ettiğini de sözlerine ekleyen Müftü Gürler sözlerine şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz İslam’ın bütün insanlar ve canlılar için merhameti ve adaleti öngördüğünü belirtmiştir. ‘Sizler yerdekilere merhamet edin ki göktekilerde size merhamet etsin” buyurmuştur.”
Müftü Gürler'in konuşmasından sonra SakizeLahur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden hadisler geçidi, öğrencilerden şiir dinletisi, Kemalpaşa Cami Müezzin Kayyımı Şuayip Coşkun tarafından ney eşliğinden kaside okunması, Şehit Prof. Dr. İlhan VarankAnadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden naat ve Karşıyaka İmam Hatip Ortaokul öğrencilerinin ilahiler okumalarının ardından Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.


Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır,  Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Süha Barlak, İlçe Müftüsü İsa Gürler,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Muharip Gaziler Derneği başkanı Halil Taşçı, Gaziler, Kurum yöneticileri, AK Parti İçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, ve STK temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, okul müdürleri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.
İlçe Müftüsü İsa Gürler tarafından okunan hatim duası ile program sona erdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından programa karılanlara çam fidanı dağıtıldı.
Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ / www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yelkende Karşıyakalı Derin ilk sırada…
Sonraki Haber Aygün Cicibaş MHP'den Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?