ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka’da “kentsel dönüşüm” tartışıldı

Karşıyaka’da “kentsel dönüşüm” tartışıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da “kentsel dönüşüm” tartışıldı

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve Karşıyaka ODTÜ Mezunlar Derneği işbirliği ile düzenlenen panel, Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde yapıldı.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Arzu Özçelik, Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, İnşaat Mühendisleri Odası Kentsel Dönüşüm Komite Başkanı Hasan Alınç ile Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve İBB Kentsel Dönüşüm Komite Başkanı Süha Barlak konuşmacı olarak katıldı.
Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve İBB Kentsel Dönüşüm Komite Başkanı Süha Barlak; şu anki uygulamalarda konutsal dönüşümlerin ağırlık kazandığını ve bu durumun kentin genel gelişimine katkı sağlamadığını söyledi.
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır; İzmir ve Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm uygulamalarından örnekler verdi, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Arzu Özçelik, İzmir’de “Yerinde ve uzlaşmaya dayanan” anlayışla kentsel dönüşüm modelini uyguladıklarını belirterek, bölge bölge yapılan hazırlıkları anlattı. Uzundere’de ilk uygulamalara başladıklarını belirten Özçelik, Karşıyaka Örnekköy’de de projenin hazır olduğunu, 2017 yılında çalışmaya başlanabileceğini belirtti.
Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol, dönüşümde kent bütünlüğüne hitap edilmesi ve sosyal donatıların unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.
İnşaat Mühendisleri Odası Kentsel Dönüşüm Komite Başkanı Hasan Alınç ise tehlikeli yapı konumunda olan binalarda başlayan işlemlerden sonra geri dönüşümün olmadığını, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Merdan Yanardağ Karşıyakalılar ile bir araya geliyor
Sonraki Haber KSK’den alacaklılar listesine kaleci Ersin de eklendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?