ANA SAYFA > ÇEVRE > KARŞIYAKA'DA FİDAN DİKMEYENE RUHSAT VERİLMEYECEK...

KARŞIYAKA'DA FİDAN DİKMEYENE RUHSAT VERİLMEYECEK...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA'DA FİDAN DİKMEYENE RUHSAT VERİLMEYECEK...

Karşıyaka Belediyesi, fidan dikmeyene ruhsat da vermeyeceğini açıkladı. Her 25 metrekarelik inşaat alanı için bir fidan dikme şartı getiren Karşıyaka Belediyesi, fidan dikimine uygun olmayan yapıların sahiplerini, Ormana yönlendirecek.

"Daha yeşil bir Karşıyaka" için yeşil atağı başlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, her evlenen çiftin bir fidan diktiği Mutluluk Ormanı'nın yanısıra vereceği inşaat ruhsatları için de fidan dikilmesini isteyecek. İnşaat ruhsatı verirken her 25 metrekare için bir fidan dikilmesini şart koşacak olan Akpınar, yapının bahçesi fidan dikimine uygun değilse ruhsat isteyeni Orman Bölge Müdürlüğüne yönlendirecek.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, aldığı bu yeşil kararın gerekçesini şöyle anlattı:
"Karşıyaka'ya yeşil ufuklar açmak istiyoruz. Amacımız; beton binalar arasında nefes alabileceğimiz yeşil alanlar yaratmak. Karşıyaka'da 305 parkımız var. Kişi başına 5 metrekare yeşil alan düşüyor. Gezi'de direnişin çıkış noktası yeşil alanların yok edilmesiydi. Ben bu ruhla belediye başkanlığı yapıyorum. Müteahhit, inşaat yaparken ağaç da dikecek. İçinde ağaç olmayan yapı olmayacak. Bazı inşaatların planı ağaç dikimine uygun olmayabilir. Onlar da Mutluluk Ormanı'na fidan dikecek. Fidanları ben belediyenin fidanlığından vereceğim. Karşıyaka'yı İzmir'in yeşil başkenti yapacağım."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI'NIN EN YENİSİ BAMBİ...
Sonraki Haber YAŞAR HOLDİNG'TEN, KSK'YE ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN 1,3 MİLYON TL.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?