ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası ilk kez kutlandı

Karşıyaka’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası ilk kez kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası ilk kez kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası (1-7 Ekim) ilk kez Karşıyaka’da kutlandı. Hafta nedeni ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Kent Restoran’ ta Karşıyaka’da bulunan yüze yakın din görevlisine ev sahipliği yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ temasıyla kutlanacak haftanın ilk toplantısına Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler Karşıyaka’daki din adamları ile bir araya geldi. Toplantıda Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler birer konuşma yaptı.
Kaymakam Çalışır yaptığı konuşmada din adamlarının dünyayı anlamlı hale getiren insana varlığını, varlığının sebebini hedeflerini nereden geldiğini, nereye gideceğini neler yapması gerektiğini ifade edecek çok önemli, çok kutsal bir görev ifa ettiklerini belirterek şunları söyledi.” “İbadethanelerimiz hangi dinde olursa olsun son derece kutsaldır. Bu topluma yol gösterecek, yön gösterecek sizler olmadığınız zaman da içinden insan çekilmiş bir dünya gibi olur. Kendinizi yenilemeniz lazım, kendimizi yenilememiz lazım. Dünyanın gerçeklerine, gündemine yabancı kalmamamız lazım. Okuyacağız, araştıracağız kendi dinimizi en iyi şekilde bileceğiz ki karşımızdakine de iyi anlatabilelim.”
Başkan Akpınar, kendisinin de bir hacı çocuğu olduğunu,  İslam’ın beş şartını yerine getirmeye çalıştığını altıncısı olan haddini aşmayarak din adamının işine karışmadığını söyledi. Türkiye’de dini, siyasete karıştırmanın da en kötü davranış olduğunu, Karşıyaka’daki dini tesislere gerekli yardım ve desteği verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Akpınar şöyle devam etti. “ Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, dini en doğrusu ve en temizi ile yaşayan ve yaşatan büyük bir şahsiyet. Bugün Ortadoğu bataklığının bir Mustafa Kemal Atatürk’ü olmuş olsaydı, bugün orada kan gölü olmazdı. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz dini vecibelerini en iyi şekilde yerine getirirdi.”
İlçe Müftüsü Gürler  “Bugün bizi bir araya getiren, her zaman desteklerini bizden esirgemeyen Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Din görevlileri dini ve manevi işlerde toplumda her zaman ön plandadır. Doğum olur, cenaze olur din görevlisi oradadır. Din görevlisi sadece namaz vakti camiyi açan, namazdan sonra camiyi kapatan değil, hayatı boyunca gönlünün kapısını açık tutan insandır. Din görevlisi barış insanıdır, gönül yıkan değil, gönül alan insandır. Günah listesi tutan değil, günahları silen, yıkayandır. Cennete kâmil insan hazırlayan insandır. Din görevlisi Fatih’in yanında Ak Şemseddin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında Rıfat Börekçidir.”

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EÜ Karşıyaka Sağlık Yerleşkesi'ni Meclis Başkanı Yıldırım açacak
Sonraki Haber Karşıyaka PFDK'ye verildi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?