ANA SAYFA > EKONOMİ > KARŞIYAKA'DA BALIK FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR...

KARŞIYAKA'DA BALIK FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA'DA BALIK FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR...

Deniz kenti olan Karşıyaka'da turizm sezonuyla artan talep, balık fiyatlarının aşırı oranda yükselmesine neden oldu. Taze balık yemek umuduyla mezata katılan bir çok vatandaş kilogramı 140 lirayı bulan balıkları izlemekle yetiniyor.

Su Ürünleri Kooperatiflerinde ve balıkhalinde her sabah gerçekleştirdiği mezat, özellikle tatil sezonunun başlamasıyla yoğun ilgi görüyor. Sabahın erken saatlerinde balıkçıların denizden çektiği ağlardan çıkan balıklar, açık artırmayla satışa sunuluyor. Balık restoranlarının balık ihtiyacını karşıladığı mezat, en taze balığı tüketmek isteyen vatandaşların da gözdesi haline geldi. Ancak turizm sezonunun başlamasıyla talebin hızla artması fiyatları yükseltti. Mezatta barbun için kilogramı 70 lira ile başlayan açık artırmada fiyatlar 140 liraya kadar çıktı. En ucuz barbunun 110 liradan satıldığı mezatta çipura 120, sinarit 110, sargoz 85, karagöz balığı ise 40 liradan alıcı buldu. Balık fiyatlarının büyük teknelere getirilen av yasağı sonrası arttığını, özellikle okulların kapanması sonrası tatil beldelerinin nüfusunun çoğalmasıyla balığa olan talebin daha da arttı.
Deniz balıklarındaki fiyat artışı kültür balığına ragbeti artırınca kültür balıklarında da fiyatların artışı Karşıyakalılar'ı balıktan da mahrum etmeye başladı...

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZMİR SAĞLIKLI BÜYÜME MODELİ İLE FARK YARATIYOR
Sonraki Haber PINAR KARŞIYAKA'YA UÇAN AMERİKALI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?