ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da ''Ailemle Bilime Yolculuk'' başlıyor

Karşıyaka'da ''Ailemle Bilime Yolculuk'' başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ''Ailemle Bilime Yolculuk'' başlıyor

Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ''Ailemle Bilime Yolculuk'' isimli proje etkinlikleri, 12-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait "4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı" kapsamında hibe almaya hak kazanan 117B214 Numaralı “Ailemle Bilime Yolculuk" isimli Proje etkinlikleri, 12-14 Ekim tarihleri arasında Karşıyaka Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek şenliğe; Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka Belediyesi, Üniversiteler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Basın ve Medya Kuruluşları, Dernekler ve Vakıflar destek verecek.

Proje ile bilimsel merakı aile içine yayarak bilimsel süreçleri tanıtmak, aile ve çocuğu bilim insanları ile bir araya getirmeyi, ailelerin çocukları ile birlikte bilimsel aktivitelere katılabilecekleri, onlarla bilim konuşabilecekleri, beraber etkinlik tasarlayıp yapabilecekleri, yaptıkları etkinliklerin neden-sonuç ilişkilerini kurabilecekleri ve projeden sağladıkları edinimi günlük yaşantılarında kullanabilecekleri bir ortam sağlamayı hedefleniyor.

Şenlikte çok boyutlu içerik ve etkinlikler yardımıyla; işbirliği, birlikte başarma, kişisel huzur, özsaygı, toplumsal değer duygusu oluşturma, farklı ortamlarda diğer yaş gruplarına yönelik önyargıyı aşma ve kalıplaşmış anlayışları kırma gösterilecek. Ayrıca bilimin ve teknolojinin iç içe geçmiş yapısı farklı disiplinlerle bütünleşmiş yapıda gerçekleştirilen etkinliklerle güçlendirilecek..

Proje; bilim, teknoloji, toplum, aile, çevre ve farklı yaş gruplarından bireyler arasındaki etkileşimi sağlayarak katılımcılara disiplinler arası bir bakış açısı kazandıracak, olay ve olguların anlaşılmasında bilimsel ve teknolojik bakış açısının gelişimini destekleyecek, etkileşimli etkinlikler yoluyla katılımcıları “yapan-yaşayan-paylaşan” konumuna getirmeyi amaçlanıyor.

“Ailemle Bilime Yolculuk’’ teması adı altında Şenliğin 1. Gününde 35 adet atölye çalışmaları ve bilimsel standlar ücretsiz ziyarete açılacak. Çocuklarla birlikte ailelerin de katılacağı geziler düzenlenecek, her yaştan kişinin ilgi duyacağı enteresan gösteri deneyleri düzenlenecektir. Ayrıca bilimsel çevreler ile aile, çocuk ve eğitim çevresinden kişiler düzenlenecek panel ve söyleşi ile bir araya gelecekler.

Düzenlenecek Şenliğe destek veren kurum ve kuruluşlar arasında Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka Belediyesi, Üniversiteler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Basın ve Medya Kuruluşları, Dernekler ve Vakıflar bulunmaktadır.

Haber: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Beladaki gizli güç!..
Sonraki Haber Yeni sezon başlarken Karşıyaka'nın yeni transferlerinin analizi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?