ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da Ahilik Haftası kutlandı

Karşıyaka’da Ahilik Haftası kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da Ahilik Haftası kutlandı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, geleneksel hale gelen Ahilik Haftası kutlamalarını bu yıl Karşıyaka’ya da taşıdı.

Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Saadettin Yücel ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, makam ziyaretlerinin ardından Çarşı esnafını gezdi.

Bu yıl 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 29. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliklere Birlik yöneticilerinin yanısıra Yılın Ahisi seçilen Pastacı Emre Demirci de katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Kaymakam Saadettin Yücel, makam ziyaretlerinin ardından İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile birlikte Çarşı esnafını ziyaret etti. Dükkan sahiplerine karanfiller dağıtıldı. Çarşı içinde Ahi Pilavı ve lokması ikram edildi, gösteriler yapıldı. Türk Milli Takımı’na seçilen kuaförlerin şov yaptığı Çarşı’da ayrıca Canlı Heykellerin gösterisi de ilgi çekti.

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel “Ahilik kültürü önümüzü aydınlatan bir fenerdir. Yaşatılması gereken en büyük değerlerimizden biridir. Çağın getirileri ile beslenerek geleceğe taşınmalıdır” diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Halkımıza en iyi hizmeti üretebilmek için esnaf kardeşlerimizle bir bütün halinde hareket ediyoruz. Ahilik dayanışma demektir, paylaşım demektir ve kardeşlik demektir. Bu değerlerimize sahip çıkmalı ve yaşatmalıyız. Tüm esnaf kardeşlerimin, bu kültürle yoğrulmasını ve gelecek kuşaklara da bu mirası devretmesini diliyorum” dedi.

Hafta etkinliklerine halkın da büyük ilgi gösterdiğini kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, “Bu bizi çok memnun etti. Çünkü bu etkinlikleri gerçekleştirmekteki temel amacımız, Ahi Felsefesi’ni topluma ve yeni nesle doğru aktarmaktır. Yalın anlamıyla Ahi 'Kardeşim' demektir. Ahilik felsefesi sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngörür. Karşıyaka’ya bu ziyareti, 300 bin esnaf kardeşimiz adına gerçekleştiriyoruz. İlçesindeki esnaf ve zanaatkarlara yaklaşımından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sizden son derece memnunuz çünkü iki yılda Karşıyaka’da hiçbir sorun yaşamıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Amerikan Koleji'nin cazcı gençlerine büyük onur
Sonraki Haber Balbay: ''Yıldırım, önce İzmir'e verdiği sözü tutsun''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?