ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da ''Adalar'' söyleşisi...

Karşıyaka'da ''Adalar'' söyleşisi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ''Adalar'' söyleşisi...

Karşıyaka Belediyesi tarafından Rodos İstanköy Oniki Ada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘Rodos ve İstanköy Türklüğü’ başlıklı söyleşi, Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Adalarda yaşayan Türklerin ve Müslümanların sıkıntılarını anlatan Dernek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, “Adalardaki geçmişimize sahip çıkmak bizlerin borcudur” dedi.

Oniki Adada yaşayan Türkler ve Müslümanların kültürel kimliklerini kaybetmemesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Kaymakçı, “Rodos ve İstanköy’de çok sayıda okul vardı, ancak şu an yok ve ana dilleri Türkçe’yi öğrenemiyorlar. Türk kimliklerini koruyamıyorlar. Osmanlı Türkleri’nden kalan kültürel miraslar yok edilmeye, tahribata bırakılmış. Şu an yok olma sureci yaşanıyor. İbadete açık tek cami var; İbrahim Paşa Camii… En önemli mimari eserlerimizden Murat Reis Külliyesi yıkılmak üzere… Bu süreç durdurulmazsa Türkler’den hiçbir mimari eser kalmayacak. Türk kimliği yok ediliyor” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda “Biz ne istiyoruz” diye seslenen Kaymakçı, “Bizim kültürel kimliğimizi kabul edin, okulları yeniden açın, mimari eserleri koruyun. Orada bir çığlık var. Bizlerin de burada o çığlığa, geçmişimize olan bir borcumuz var” mesajını verdi.  

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Mustafa Celep istifa etti
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Juventus Utena'yı konuk ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?