ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka'da 22. kez Temel Oyunculuk Eğitimi başladı

Karşıyaka'da 22. kez Temel Oyunculuk Eğitimi başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 22. kez Temel Oyunculuk Eğitimi başladı

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, tiyatroya gönül veren ve oyunculuk yapmak isteyen vatandaşlar için bu yıl 22. kez Temel Oyunculuk Eğitimi başlattı. 10 - 30 yaş grubunda 253 kişi başvurdu. Başkan Akpınar “Sanatın her alanını destekliyor, tiyatronun gelişimi için özenle çalışıyoruz. Yeni ve yetenekli tiyatro oyuncularını Karşıyaka’da yetiştireceğimizi umut ediyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, 22 yıldır aralıksız sürdürdüğü Temel Oyunculuk Eğitimi ve Tiyatro Kursu ile bu yıl da yeni oyuncu adaylarına yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Belediye Tiyatrosu bünyesinde başlatılan kurslara bu yıl 253 kişi başvuru yaptı. Yapılan elemeler sonunda, 10-14 ve 15-30 yaş gruplarında, toplam 103 kişinin oyunculuk eğitimi alması kararlaştırıldı.

Tiyatroya gönül veren ve oyunculuk yeteneklerini geliştirmek isteyen oyuncu adayları, kurs boyunca; ses, ritim, diksiyon, beden dili, sahne üzeri çalışmaları, doğaçlama, mimik, rol, metin çözümleme, karakter yaratma gibi konularda eğitim alacaklar. Çalışmalar hafta içi 4 gün devam edecek ve 5 Eylül’de tamamlanacak. Kurslarda başarılı, yetenekli ve disiplinli olan oyuncu adayları gelecek sezonda Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı oyunlarda rol alma fırsatı yakalayabilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sanatın her alanını destekliyor, tiyatroya da ayrı bir önem veriyoruz. Yaz kurslarımıza 22 yılda 2 binden fazla oyuncu adayı katıldı, onlarcası konservatuvarı kazandı, hayallerine doğru adım attı. Tiyatroya gönül verenlerin yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Alaybey'deki 7 katlı otopark tamamlanıyor
Sonraki Haber Karşıyakalı bayanlar kick boksa merak sardı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?