ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Voleybol Şubesi'nden açıklama

Karşıyaka Voleybol Şubesi'nden açıklama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Voleybol Şubesi'nden açıklama

Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren çeşitli yerlerden şubemizi ağır hitamlarla hedef alan yazılarla karşılaştık. Elbette ki haklı bir cevabımız vardı ama voleybol takımımızın playoff’u garantileme maçı öncesi; futbol takımımızın Kastamonu deplasmanı ve basketbol takımımızın önemli Beşiktaş maçı öncesi sessiz kalmayı tercih ettik.

Şimdi söz sırası bizde!..

İlk olarak şunu öncelikle belirtmek isteriz; voleybol şube yönetimi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren felsefemiz sportif başarıdan çok Karşıyaka Spor Kulübü’nün menfaatlerini korumak olmuştur ve bu böylede devam edecektir.

Sezon başında günü kurtarmak yerine kalıcı hedeflere yönelmeyi tercih ettik. Bu bağlamda bir sene önce Türkiye Gençler Şampiyonası’nda final oynayan; tamamı altyapımızdan yetişmiş kızlarımıza güvenerek; yapabilme gücümüz olmasına karşın transfer yapmadık. Aynı zamanda kadromuzda bulunan sporcu ve teknik ekibimizin geçmiş yıllardan kalan borçlarını ödedik.

Transfere çarçur edeceğimiz parayı ise kulübün voleybol şubesinin geleceğini kurtaracak bir projeye yatırma kararı aldık: BİR PARKE DE SEN KOY...

Kendi çabalarımızla ve bize destek olanlarla bu projenin temelini attık ve inanıyoruz ki en kısa sürede sonlandıracağız.

Tüm salon yokluğuna karşın; neredeyse tükenme aşamasında olan voleybol spor okullarımızı çok büyük çabalarla şaha kaldırdık!.

Uzun yıllardır yapılamayan sponsorluk anlaşmalarına imza atarak; sezon içi bütçemizi garantiye aldık.

Ve A Takımımız...

Kendilerine güvendiğimiz kızlarımız bu güvenlerini boşa çıkarmayarak; sezon içinde kendi evinde namağlup olarak; arka arkaya 13 maçı kazanıp rekor kırarak sezon öncesi hedefimize yani Playoff’a ulaştı.

Tüm bunlar yaşanırken şubemizi kurumsallaştırma adına adımlar atmaya karar verdik ve bunu yaparken de Karşıyaka Spor Kulübü’nün çıkarlarını korumak için yapılacak her hamlenin kural ve yasalara uygun olmasını prensip edindik.

Bildiğiniz üzere Ankara’da ANKA adı altında ( Ankara Karşıyaka Spor Kulübü) bir oluşum var. Her ne kadar bu oluşum Ankara’da Karşıyaka Spor Kulübü’nü temsil ediyor gibi gözükse de; bazı dönemlerde Karşıyaka Spor Kulübü’ne sporcu kazandırmış olsa da kulüp ile arasında hiçbir resmi bağının olmaması doğru ve etik değildir.

Biz kimseye spor okulu yapmayın, sporcu yetiştirmeyin, kapatın, ısrarla bize para verin demedik!.. Karşıyaka Spor Kulübü’nün adını ve armasını kullanırken bunun karşılığını resmiyete dökmek amacıyla sözleşmeye yazılan aylık sembolik bir ücret olması zorunludur. Bu ücret nakit olarak tahsil edilebilir yada Karşıyaka Spor Kulübü’ne yetiştirilecek olan sporcuların bonservis bedelleriyle mahsup edilebilir. Yine dediğimiz gibi bunların hepsi protokole bağlanmalıdır.

Yoksa bu sezon yaptığı gibi Ankara’daki oluşum bizim bilgimiz dahilinde olmadan ligdeki rakibimize oyuncu satabilir.

İstanbul’da da ise buna benzer bir oluşumu 3 ayrı yerde tespit ettik. Sorumlularına ulaştık. Haklı olduğumuzu, gerekli bütçe çalışmalarını yapıp olayı resmiyete dökeceklerini yada armamızı ve adımızı kullanmayacaklarını belirttiler.

Amacımız Karşıyaka Spor Kulübü adı altında spor okulu açan kim varsa bunu kulübümüzün çıkarları doğrultusunda yasal bir zemine oturtmaktır. Aksi taktirde kulübümüze hizmet etmiş, emek vermiş her bireyin istediği şehir veya ilçelerde spor okulu açma hakkı doğar.  Bu bize göre etik değildir.

Kimse Karşıyaka Spor Kulübü’nün adını kullanarak; kulüpten habersiz spor okulu açamaz!

Bu olay sonrası Ankara’daki oluşumdan; kaleminin güçlü olduğunu zanneden bazı şahıslardan, 1912 Karşıyaka Derneği’nden çok anlamsız açıklamalar yapılmıştır.

Ankara’daki oluşumun başındaki yöneticilerin, kulübümüzde yöneticilik yaptığı dönemdeki icraatları ortadadır ve tüm camia tarafından bilinmektedir.

Peki bir anda Ankara’daki oluşumu korumaya geçen 1912 Karşıyaka Derneği’ne soruyoruz:

Biz Karşıyaka Spor Kulübü’nün haklarını savunmaya çalışırken hata mı ettik?

1912 Karşıyaka Derneği, bu sezon altyapıdan gelen kızlarımızla yakaladığımız müthiş başarı karşısında neden hiçbir açıklama yapma, tebrik etme gereği duymadı?

1912 Karşıyaka Derneği voleybol şubesinin geleceğini kurtarma projesi olan Bir Parke de Sen Koy hakkında neden sitesinde tek bir cümle yazmadı?

1912 Karşıyaka Derneği üyeleri, sezonun ilk yarısı maçlarımızı protokolden takip ederken; Bir Parke de Sen Koy kampanyası için protokol tribünü girişini 100 TL yaptıktan sonra neden maçlarımıza gelmedi?

1912 Karşıyaka Derneği sezon öncesi aldığı tanesi sadece 50 TL olan 200 adet voleybol kombine biletlerinin 100 tanesini neden geri verdi?

1912 Karşıyaka Derneği’nin amacı nedir? Sadece okul ziyaretleri yaparak yemeklerde buluşarak kulübe destek olduğunu zannetmek mi?

Tekrar söylüyoruz;

Kimse Karşıyaka Spor Kulübü’nün armasını ve adını kullanarak; kulüpten habersiz spor okulu açamaz!.

Biz bugün varız ama yarın yokuz. Asıl olan Karşıyaka Spor Kulübü ve onun menfaatleridir."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doktorun hobisi el yapımı kilimler
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi heyeti Macaristan'da...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?