ANA SAYFA > ÇEVRE > KARŞIYAKA TEMA VAKFI GÖNÜLLÜLERİ TOPRAK BAYRAMINI KUTLADI

KARŞIYAKA TEMA VAKFI GÖNÜLLÜLERİ TOPRAK BAYRAMINI KUTLADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA TEMA VAKFI GÖNÜLLÜLERİ TOPRAK BAYRAMINI KUTLADI

Tema Vakfı Karşıyaka İlçe Gönüllüleri Toprak Bayramını kutlarken, "Toprakla Buluşma" etkinliği yaptı. İlçe Sorumlusu Cüneyt Çağlayan ve 15 arkadaşıyla birlikte Latife Hanım Köşkü'nün bahçesinde etkinlik yaparak güzel bir gün geçirdi.

Toprağa daha yakın olmak için yalın ayak toprak üzerinde yürüyen grup, "Toprakla Buluşma" adını verdiği etkinlikte Latife Hanım Köşkü bahçesinde oturan insanlara günün önemini anlatarak  etkinliğe katılmalarını ve yalın ayak toprağa basmalarını istedi. Bir çok kişi bunu severek bu etkinliğe katıldı.
Çağlayan bu konuda şu açıklamayı yaptı:
"TOPRAK BEREKETTİR dedik.Toprağın canlı bir varlık olduğunu ve 1 cm lik toprağın 600 yılda oluştuğunu ve bunun tamamen doğal yollardan oluştuğunu bir fabrikada üretilemediğini belirttik.Toprağın insansal sorunlar nedeniyle;Hızlandırılmış erozyona ,yanlış su kullanımı ile tuzlanmaya ,yanlış arazi kullanımı,Tarımsal arazilerin amaç dışı kullanımı,verimsizleştirme ,toprağın kirlenmesi,asit yağışları,gaz kirleticiler,ağır metaller ,tarım ilaçları ve arazi bozulmasıyla Çölleşme olmaktadır.Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü için Türkiye'nin her yıl 743 milyon ton bereketli topraklarının erozyonla yok olduğunu,dünyada ise heryıl 12 milyon m2 alan çölleşmeyle yok olduğunu belirttik."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber AKIL VE ZEKADAKİ GİZEM

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?