ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva, gazileri ağırlayacak

Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva, gazileri ağırlayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva, gazileri ağırlayacak

Gazilerimize dair toplumsal farkındalığı artırmak ve aynı zamanda engelli bireylerin yetersiz ve çaresiz olmadığını göstermek amacıyla kurulan 37derece isimli sivil inisiyatifin ilk projesi Omuz Omuza Gazileri, 18 Ocak'ta Karşıyaka taraftar grubu ile İzmir'de buluşacak.

Siyasi ve ticari bir amaç gütmeden, toplumsal konular ile ilgili farkındalık yaratacak projeler yürütme amacıyla kurulan 37derece inisiyatifinin ilk projesi “Proje Omuz Omuza”, 18 Ocak akşamı Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva'nın davetlisi olarak güzel İzmir'i ziyaret edecek ve Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda, Pınar Karşıyaka'nın FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna temsilcisi Khimik Yuzhny ile oynayacağı maçın heyecanını yaşayacak.

“Proje Omuz Omuza” kapsamında, 1912 Curva'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte, 23 Nisan'da Everest Base Camp'e yürüyecek gaziler İzmir'de ağırlanırken Karşıyaka Taraftar Grubu ve İzmirlilerle bir araya gelmiş olacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan, 37derece inisiyatifinin kurucusu ve sözcüsü Velit Gazel şunları söyledi: “Biz rahat edelim diye kendi rahatlarından vazgeçmiş, bu yolda uzuvlarını kaybetmiş gazilerimiz için başlattığımız 37derece inisiyatifinin ilk projesi Proje Omuz Omuza toplumun tüm kesimlerinden çok büyük destek görüyor. Amacımız 23 Nisan'da gazilerimiz ile birlikte 5.550 metrede bulunan Everest Base Camp'e giderek Türk Bayrağı ve Atatürk posterini orada dalgalandırmak ve gazilerimizle ilgili farkındalık yaratmak. Aynı zamanda engelli bireylerin de yetersiz veya çaresiz olmadığını ve onların hepimiz gibi yaşayabileceğinin farkına varılmasını istiyoruz. Bu ilk projemiz ve 37derece inisiyatifi olarak bu projelerimiz her sene devam edecek. Farklı konularda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.

Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva sözcüsü Giancarlo Baltazzi ise şöyle konuştu: “23 Nisan'da Everest Base Camp'e gidecek gazilerimize moral verme amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe İzmirlilerin de ilgisi çok büyük. Kendilerini bu anlamlı Everest yolunda destekliyor ve projenin gazilerimiz ile ilgili farkındalık yaratacağına yürekten inanıyoruz.”

Proje Omuz Omuza ekibinin içerisinde yer alan ve 23 Nisan'da Everest Base Camp'e gidecek ekip içerisinde yer alan Gazi Koray Gürbüz ise etkinlik ile ilgili şunları söyledi: “Everest Base Camp yürüyüşümüz için her gün var gücümüzle çalışıyoruz. Proje başladığı andan itibaren toplumun tüm kesimi tarafından büyük bir ilgi gördü. Her gün onlarca destek mesajı alarak moral motivasyonumuzu daha da yukarıya çekiyoruz. Böyle bir etkinlik için Karşıyaka taraftar grubu 1912 Curva'ya çok teşekkür ediyor, güzel İzmir'in güzel insanlarıyla kucaklaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Proje Omuz Omuza'nın ilk etabı Likya Yolu'nda başlıyor
Üç etaptan oluşan Proje Omuz Omuza'nın ilk iki etabı hazırlık etabı olarak değerlendiriliyor. 8 – 12 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirecek Likya Yolu yürüyüşüyle ilk hazırlık etabını gerçekleştirilecek. 3 gün boyunca günde 6-7 saat yürüyerek hem Everest Base Camp yürüyüşüne hazırlanılacak hem de katılımcılar birbirini daha yakından tanıyacak. İkinci etap hazırlık kampı ise Bolu Dağı yürüyüşü ile gerçekleştirilecek. Mart 2017'de Bolu Dağı'nda 6-7 saatlik yürüyüşler yapılarak geri sayıma başlanacak.

Bu iki hazırlık etabının ardından zorlu yürüyüş ile ilgili hazırlıklara başlanacak ve Everest Base Camp yürüyüşü 15 – 28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yürüyüş 12 gün sürecek ve yürüyüş boyunca birçok farklı bölgede günde ortalama 6-7 saat yürünecek. Projenin amacı Lukla'dan yola çıkıp 5.364 metre yüksekliğe yürüyerek, 23 Nisan'da Everest Base Camp'e ulaşmak.

Proje Omuz Omuza'da kimler var?
Proje Omuz Omuza hiçbir ticari çıkar beklemeyen bir avuç gönüllü tarafından hayata geçirildi. Bu gönüllülerin en büyük özelliği ise ülkelerini ve bu ülkenin insanlarını çok seviyor olmaları. Projeyi ilk olarak Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel tarafından ortaya atıldı sonrasında bu anlamı projeye Atak Akademi Kurucuları Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ve Emekli Deniz Yarbay Kemalettin Yakar değerli bilgi birikimlerini ve tecrübelerini aktararak bu projede önemli bir yol alınması sağladı. Sonrasında proje enine boyuna tartışıldıktan sonra harekete geçildi ve değerli Gazi Koray Gürbüz'ün yönlendirmesiyle gazilere ulaşılarak proje hayata geçti.

Şu anda bu işe gönül veren 15 kişilik bir ekip yürüyüş gününe hazırlanıyor. Ekipte her kesimden farklı meslek gruplarından gönüllüler var. Bu 15 kişinin ötesinde, projenin arkasında çok daha büyük bir kitlenin gücü ve desteği hissediliyor. Ayrıca Proje Omuz Omuza'nın İzmir etkinliğine Karşıyaka Taraftar Grubu 1912 Curva dışında Karşıyaka Spor Kulübü, Pınar Karşıyaka Basketbol Şubesi, Swissotel İzmir ve Sezai Adalı Turizm destek veriyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İMEAK Deniz Ticaret Odası ile Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği yapacak
Sonraki Haber İlham veren kadınlar Migros ''İyi Gelecek Elçileri'' platformunda buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?