ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı’nın ihalesi iptal edildi…

Karşıyaka Stadı’nın ihalesi iptal edildi…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı’nın ihalesi iptal edildi…

Adeta yuılan hikayesine dönen Yalı'daki Karşıyaka Stadı’nın 28 Ocak 2014'te gerçekleştirilen ihalenin, TOKİ ve yüklenici firma Acar İnşaat arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle iptal edildi.

Zemin iyileştirme çalışmaları sona erdikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava nedeniyle Ankara 18. İdare Mahkemesi ihale iptali kararı vermiş, dava Danıştay'a götürülmüştü. Mahkemenin ihale iptal kararı sonrası Danıştay'ın 2 Kasım'da 2016'da yürütmeyi durdurma kararı alması da yeşil kırmızılı camiada büyük sevinçle karşılanmıştı.
İnşaatın kaldığı yerden sürmesi beklenirken bu defa da TOKİ ile Acar İnşaat arasında maliyet farkı anlaşmazlığı çıkınca ihale iptal edildi. 2014'teki ihaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan firma, 3 yıllık süreçte malzeme fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek yaşanacak zararın telafi edilmesini istedi. Bunu kabul etmeyen TOKİ, ihaleyi iptal edip, firmaya şimdiye kadarki masraflarını ödeme kararı aldı.
Karşıyaka Stadı için yeniden ihale sürecinin başlayacağı bildirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Eyvah! Çocuğum artık bir ergen
Sonraki Haber Karşıyaka, Bugsaş Spor'u ağırlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?