ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı'na yine dava şoku...

Karşıyaka Stadı'na yine dava şoku...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı'na yine dava şoku...

Karşıyaka Stadı'nda dava süreci tekrar başladı.

Karşıyaka'ya 62 milyon TL yatırımla yapılacak 15 bin 600 kişilik stat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 28 Eylül'de ikinci kez hazırlayıp 5 Ekim'de İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 1 aylığına askıya çıkardığı nazım ve uygulama imar planı değişikliğine askı sürecinin son gününde aynı dilekçeyle itiraz eden 51 şahıstan 7'si, bakanlığın itirazları kabul etmemesi üzerine dava açtı.

İdare mahkemesine 20 Ocak'ta başvuran davacılar, yürütmeyi durdurma talep etti. Mahkemeden henüz yürütmeyi durdurma kararı çıkmadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka Stadı'nın inşaatı için dava sürecinin bekleneceğini söyledi. Stat için 28 Ocak 2014'te yapılan ilk ihale de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonucu iptal edilmiş, 15 Haziran 2017'de yapılan yeni ihale sürecinde projede değişikliklere gidilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ise stat için geçen ay verdiği imar planının durdurulması kararını düzeltti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konak tramvayında test sürüşleri başladı
Sonraki Haber Serkan Ergüven'e TSYD'den ödül...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?