ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > KARŞIYAKA SANAT DERNEĞİ KURULDU

KARŞIYAKA SANAT DERNEĞİ KURULDU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA SANAT DERNEĞİ KURULDU

Karşıyaka'nın "Sanat Merkezi" olma yolundaki çalışmalarına bir yenisi daha eklendi ve Karşıyaka Sanat Derneği kuruldu.

Kısa adı KARSAN olan Karşıyaka Sanat Derneği'nin sanatın her alanında faaliyet göstereceğini ifade eden KARSAN başkan yardımcısı Arsoy Sayın, "Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka'nın sanat şehri, sanatı merkezi olacağını ifade etti. Biz de bu çağrıya cevap vererek, Karşıyaka'da sanatsal faaliyetlerde bulunmak üzere, sanatseverler olarak bir araya gelerek dernek çatısı altında birleştik. Güçlü bir STK olmak için de ilk adımımızı attık. Fotoğrafçılık, resim, el işlemeleri, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği, dansın tüm çeşitleri, özellikle de Türk Folkloru başta olmak üzere sanat üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Şu anda çalışmalarımızın programını yapıyoruz. Temelimizi sağlam atmak istiyoruz. Karşıyakalıları sanatın tüm dallarıyla buluşturmak için kurslar açacağız. Eğitimli ve tecrübeli eğitimci kadrosunun çalışmalarına yoğunlaştık. Eğitim çalışmalarımızı eylül ayında başlatmayı planladık. İlk etapta TRT’den emekli Türk Sanat Müziği hocalarımızın yönetiminde güçlü bir Türk Sanat Müziği korusu kuracağız. Alt yapıyı hazırladık” dedi.
Karşıyakalı bayanların gizli kalmış el emeklerini ve hobilerini ortaya çıkarıp eser haline dönüştüreceklerini ve bunları da zaman zaman sergileyeceklerini ifade eden Sayın, “Çalışmalarımızın merkezi Gode Cengiz Parkındaki spor tesisleri olacak. Bize bu konuda büyük destek veren Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy’a teşekkür ederiz. Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’dan da manevi destek alıyoruz. Bu da bize şevk ve güç veriyor” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA ÖZEL YAMANLAR'DAN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Sonraki Haber PINAR KARŞIYAKA MALZEMECİSİ FUAT'TAN MİLLİ OYUNCUYA SÜRPRİZ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?