ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka Rehber Öğretmenler Toplantısı yapıldı

Karşıyaka Rehber Öğretmenler Toplantısı yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Rehber Öğretmenler Toplantısı yapıldı

Eraslan Okulu ev sahipliğinde ikinci kez gerçekleşen Rehber Öğretmenler Sene Başı Toplantısı, klinik psikoloji alanında yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiren Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu’nun “Akılcı Duygu Yönetimi” sunumu ile renklendi.

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Rehber Öğretmenler
Sene Başı Toplantısı, Eraslan Okulunda gerçekleşti. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel başkanlığındaki toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Dağlargüler, RAM Müdürü Mürvet Bakır ve Karşıyaka ilçesinde görev yapan rehber öğretmenler katıldı.
Toplantıda rehber öğretmenlere farklılık yaratmaları konusunda vurgu yapan Kaymakam Sadettin Yücel, öğrencilerin doğa ile iç içe olabilecekleri, çeşitli etkinlikleri yapabilecekleri geniş bir alanı Örnekköy’de oluşturacaklarını belirterek öğretmenleri öğrencileri ile birlikte bu alanı kullanmaya davet etti.
RAM Müdürü Mürvet Bakır, 21. yüzyılda değişen dünya koşullarına paralel olarak okullardaki öğrenci profilinin de değişim gösterdiğini ifade ederek, öğrencilerin eskiye oranla çok daha bilgili ve donanımlı olduğunu bu yüzden öğrenci kişilik hizmetlerinde çalışanlar olarak bu değişime paralel olarak bilgilerinin güncellemeleri yeni yaklaşımları hayata geçirmeleri gerektiğini söyledi.
Toplantının konuk konuşmacısı klinik psikoloji alanında yaptığı çalışmalar ile öne çıkan Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu idi. İnteraktif sunumu ve esprili üslubu ile dikkat çeken Şakiroğlu, öğretmenlere “Akılcı Duygu Yönetimi” hakkında bilgiler verdi. Öğretmenlerin, öğrencilerinin davranışlarının altında yatan gerçek nedenleri bulmak ve problemleri çözmek adına davranışa değil duyguya odaklanması gerektiğinin altını çizen Şakiroğlu, bu noktada öğretmenlerinde kendilerini iyi tanımaları gerektiğini savundu.
Bilimsel bilginin gündelik dilde ifade etmenin ustalığını rehber öğretmenlere deneyimlettiren Şakiroğlu, hem bilgileri tazeledi hem de yeni yöntemleri işleyişe uygun hale getirmenin inceliklerini gösterdi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bir günlük hasılat Karşıyaka Spor Kulübü'ne...
Sonraki Haber Karşıyaka’nın Filizleri Muzaffer İzgü Anaokulu açılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?