ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler'in Ramazan ayı mesajı

Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler'in Ramazan ayı mesajı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler'in Ramazan ayı mesajı

İbadet şuurunun arttığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği Ramazan ayını idrak etmenin sevincini yaşamaktayız.

Ramazan ayı, her seviyede insanın aklına ve kalbine hitap eden, ancak anlayarak okunduğunda ve üzerinde düşünüldüğünde kendisini okuyucusuna açan mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği aydır.

Ramazan ayı, gönüllerin ilahi rahmet ve mağfiret arzusuyla yıkandığı, iradeleri eğiten ve özgürleştiren, nimetlerin kadrini bildiren, insanda şükran hisleri uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren, sevgi, şefkat ve merhamet duygularını geliştiren bir ahlak ve davranış eğitimi olan oruç ibadetinin manevi hazzıyla iyilikseverlik duygularının coştuğu, tövbe ve hakka yönelme şuurunun geliştiği af ve bağışlanma ayıdır.

Ramazan ayı, iç alemimizi zenginleştiren, hayatımıza anlam veren manevi değerlerin öne çıktığı, bireysel ve sosyal hayatımıza canlılık kazandıran birçok güzelliklerin yaşandığı, Allah’ın rahmet kapılarının açıldığı bir sevgi ve merhamet ayıdır.

Ruhu beslemek için bedenlerin aç bırakıldığı Ramazan ayında nefsani arzular değil, insani meziyetler öne çıkmalıdır.

Ramazan ayını fırsat bilerek, günlük hayatımızdaki kişisel zaaflarımızdan kaynaklanan bir takım eksiklik ve hataları gidermeye çalışalım.

Aramızdaki olası kırgınlık ve dargınlıklara son verelim, hoşgörü ve bağışlayıcılığımızı ön plana çıkaralım.

Zaman zaman ihmal ettiğimiz akraba ve komşuluk ilişkilerimize önem verelim.

Maddi imkansızlıklar içinde bulunan insanlarımızın maddi ve manevi yardımına koşarak problemlerini çözmeye çalışalım.

Kur’an-ı Kerim’in A’raf suresindeki ‘’İsraf etmeyiniz çünkü Allah israf edenleri sevmez’’ buyruk ve ikazına kulak verelim, israftan, savurganlıktan kaçınalım.

Orucu bozan maddi şeylerden kaçındığımız gibi, onun manasını bozan, sevabını azaltan kötü davranışlardan da kaçınmaya gayret gösterelim.Yapacağımız iyilikle, ibadetlerle Allah’ın rızasını kazanmaya çalışalım.

Bu duygularla Ramazan ayının gönüllerimize huzur, ülkemize hayırlar getirmesini,insanlığın barışına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.    

Ramazan ayının arefesinde Gazze’de hunharca katledilen, şehit olan kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebedi Karşıyaka’lı Zübeyde Ana’yı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle şükranla anıyorum.Ruhları şad olsun.

Ramazan ayımız kutlu, orucumuz makbul olsun.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Muhteşem mezuniyet tablosu
Sonraki Haber Cumhuriyet Mahallesi'nin sokakları yenileniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?