ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka korosu Bulgaristan'da ayakta alkışlandı...

Karşıyaka korosu Bulgaristan'da ayakta alkışlandı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka korosu Bulgaristan'da ayakta alkışlandı...

Bulgaristan'ın Shumen şehrinde bu yıl 120. kez düzenlenen ve ilk kez uluslararası düzeyde yapılan Dobri Voynikov 1856 Konseyinin düzenlediği 'Rodni Zvutsi Karma Korolar Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Karşıyaka Sanat Derneği Biz Bize Türk Sanat Müziği Korosu konser sırasında ve konser sonrasında ayakta alkışlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıları okuyan ve konser sonunda da ayakta alkışlanan Karşiıyaka Sanat Derneği korosu Bulgaristan'ın Shumen şehrinde büyük ilgi gördü.
İki gün süren ve Shumen Belediyesi Ulusal Topluluk Salonu’nda yapılan festivalde Bulgaristan'ın çeşitli kentlerinden gelen koroların yanı sıra Makedonya, Sırbistan ile Türkiye'den Karşıyaka Sanat Derneği TSM korosuna büyük ilgi gösteren Bulgaristanlı müzikseverler salonu tamamen doldurdu ve Mustafa Seven'in şefliğindeki Karşıyaka Sanat Derneği Biz Bize Türk Sanat Müziği Korosunun çıkacağı an Bulgarşistan'da yaşayan Türkler de koromuza büyük ilgi gösterdi. Konser öncesi ve sonrasında fotoğraf çektiren ve İzmir grubuyla hasret gideren Bulgaristanlı Türkler, "özlediğimiz şarkılarla hasret giderdik. Teşekkür ederriz" dediler.
35 Kişilik Grubuyla sahnede adeta şov yapan Karşıyaka Sanat Derneği Başkanı Avni Erboy, Shumen Belediye Başkan Yardımcısı, Festivali Düzenleyen Okuma evi (Konsey) Başkanı ve Bulgaristan Shumen Koro Şefine festival anısına minyatür İzmir Saat Kulesi ve çeşitli hediyeler verdi..

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden Cumhuriyet Bayramı kutlaması
Sonraki Haber Karşıyaka’da Cumhuriyet coşkusu bitmiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?