ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Kaymakamı Yücel, tasarruf çağrısı yaptı

Karşıyaka Kaymakamı Yücel, tasarruf çağrısı yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Kaymakamı Yücel, tasarruf çağrısı yaptı

Karşıyaka’daki kamu ile özel kurum ve kuruluş yöneticilerini bir araya getiren aylık toplantı da tasarruf önlemleri konuşuldu.

GDZ Elektrik Karşıyaka Şube Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen yılın son sabah toplantısında Karşıyaka’daki kamu ile özel kurum ve kuruluş yöneticileri bir araya geldi ve birlikte kahvaltı yaptı.

Toplantıda enerji tasarrufuna değinen Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel enerji kaynaklarının kıt olduğunu, bunu en verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Her birimiz sorumlulukları olan inisiyatif kullanabilecek kişileriz. Sorumluluğun, inisiyatifin büyüğü küçüğü olmaz. Önemli olan sahip olduğumuz yetki ve sorumluluğu en iyi bir şekilde yerine getirebilmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşayabilmektir. Hükümetimiz, 2017 yılını tasarruf ve bu manada bir seferberlik yılı ilan etmeyi planlıyor. Bu anlamda ister kamu ister özel hizmet sektörü olsun kamuya hizmet eden insanlar olarak, birlikte gelişen olaylar karşısında ne kadar gerekli ne kadar hayati olduğunu da hep birlikte düşünebilmeliyiz. Sahip olduğumuz özel -kamusal imkanlar ve araçları kullanırken lütfen bir kere değil, üç kere daha düşünmenizi tavsiye ediyorum.

Biliyorsunuz cari açığımızın önemli bir kısmı enerji ithalatıoluşturuyor. Dolaysı ile imkanlarım var, gelirim var, ben bunları kullanıyorum, yaşıyorum, yaşayacağım deme lüksüne sahip olduğumuzu ben şahsen düşünmüyorum. Kaldıki bize sunulan, tahsis edilen kamusal imkanları öyle gündüz ışıkları tamamını yakarak, klimaları yaz kış tamamen çalıştırarak israfta bulunmayalım. Bize hizmeti yerine getirmek için tahsis edilmiş olan araçları, alet ve edavatı kullanırken lütfen biraz daha düşünelim.

Milletin hakkını koruma onurunu yaşayalım

Kanunlar çerçevesinde sınırlanmış olan kullanımlara özellikle, hassasiyetle riayet edelim. Bu millettin hakkını herkesten, herşeyden önce biz koruyoruz, bu konuda inisiyatif kullanıyoruz deme onurunu yaşayalım. Olabilir ki gelişen olaylar enerji ithalatında, gerek finansal, gerek transfer noktasında berberinde problemler getirebilir. Buna şimdiden hazırlıklı olunmalı. Mümkünse evlerimizde, işyerlerimizde sosyal çevremizde olmak üzere enerji kullanımına, israfa hasetten dikkat edelim.

Dünya israf ekonomisine döndü

Dünyada bir israf ekonomisinin hâkim, enerji kaynaklarının sınırlı olduğunu, dünyada bir ekonomik krizin kaçınılmaz olduğunu, bunun ha bire ötelendiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Yücel, “Karşıyaka gibi dünya görmüş insanların ağırlıklı olarak görev yaptığı ve yaşadığı yerlerde her halde de bu konuda da örnek olma da bize düşmeli” dedi.

GDZ Elektrik Karşıyaka Şube Müdürlüğünün ev sahipliğinde Karşıyaka Öğretmenler Lokalinde gerçekleşen toplantıya, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Bilgin,Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mümtaz Erdoğan,GDZ Elektrik Karşıyaka- Bayraklı Müdürü Halil Avcı, Medikal Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken, Genel Müdür Veysi Kubba, Karşıyaka Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Müftüsü Cahit Erhun,İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mehtap Gemici,  İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli, SGK Şube Müdürü Tuncel Dağdelen,Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emre Sağdıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, Çocuk Yuvası Müdürü Adnan Güneş, PTT Çarşı Şube Müdürü Aşkın Aslan, Yalı Şubesi Müdürü Nihat Candoğan, Türk Telekom Müdürü Mehmet Yüksel, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Semra Demir, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, Halk Bankası Çarşı Şube Müdürü Burçin Hızlı Kahraman, Vakıfbank Müdürü Hakan Günay, GDZ Elektrik Kurumsal İletişim Yönetmeni Tanyel Türkmen, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Bostanlıspor ve BAD Başkanı, Gazeteci Avni Erboy ve diğer kurum yöneticileri katıldı.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’dan Adıyaman’nın mezrasına yardım eli
Sonraki Haber İzmir'deki patlama korkuttu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?