ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Kapalı Yüzme Havuzu açıldı

Karşıyaka Kapalı Yüzme Havuzu açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Kapalı Yüzme Havuzu açıldı

Karşıyaka Belediyesi, daha önce açık olarak yaptırılan 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nun ön kısmında yer alan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yapımını tamamladı. İzmir’in en modern yüzme tesislerinden biri haline gelen havuz, hizmete girdi.

Kapalı havuz, yüzme kurslarının yanı sıra, abonelik sistemiyle halka da hizmet verecek.
Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yer alan Karşıyaka Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu, son teknolojiler kullanılarak inşa edildi. Yerden ısıtma, aydınlatma ve ses sistemleri ile nem alma santrali kuruldu. Alanın üzeri özel imalat kenet tipi çatı sistemi ile kapatıldı. Tüm havuz aparatlarında paslanmaz krom ve çocuk kullanımına uygun olan uluslararası kalite belgesine sahip malzemeler, kaydırmaz seramikler, çevre dostu inşaat materyalleri, anti bakteriyel boyalar kullanıldı. Suya ve ateşe dayanıklı elektrik kabloları döşendi.
Havuz suyunu sürekli temiz ve hijyen tutmak için; su döngüsünü devamlı sağlayan ve havuz hijyeniklerini otomatik ayarlayan mekanik sistem, FINA standartlarına uygun olarak yeniden dizayn edildi. İçeride sesin yankı yapmaması için akustik lifli ses levhaları ile tavan döşemesi yapıldı. Gece görüşlü kameralarla güvenlik sistemi, yangın ihbar santrali kuruldu. Tribün, soyunma odaları ve otoparklar oluşturuldu. Engelliler için direk geçişe sahip özel tribün, engelli bir sporcunun tek başına kullanabileceği sisteme sahip duşlar, lavabo ve tuvaletler yapıldı
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Spor kenti Karşıyaka’mıza, yüzme ve su sporlarında çağ atlatacak bir yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kentimizin kapalı havuz ihtiyacını; teknolojik donanımı, güvenliği ve konforuyla fark yaratacak muhteşem bir tesisle gidermiş olduk. İlk etapta da 7 yaş ve üzeri çocuklar ile yetişkinlere yönelik kurslarımızla hizmete açtık. Havuzdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız için abonelik sistemi oluşturduk. Geleceğin olimpiyat şampiyonları da bu tesiste yetişecek. Karşıyaka’mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka sezonu açtı...
Sonraki Haber Alp Kırşan'dan 1912 parke...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?