ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, ilk üniversitesine kavuştu

Karşıyaka, ilk üniversitesine kavuştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, ilk üniversitesine kavuştu

Karşıyaka’nın yıllar süren üniversite özlemi, bugün açılan İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesi ile sona erdi.

Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Üniversitesi tarafından Örnekköy’de inşa edilen Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesi, bugün yapılan törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Kayhan Erciyeş, İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Başkana teşekkür

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, “21. yüzyılın ilk çeyreğinin sonlarına yaklaştığımız bu yıllarda tecrübe edilen insanlık trajedileri ve bunlara karşı gösterilen duyarsızlık, eğitimin insanlık için ne kadar önemli olduğunu göstermiş ve kurucumuzun eğitim aracılığıyla insanlara hizmet etme idealinin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha teyit etmiştir. Bugün burada kurulan bu yerleşke de bu amaca hizmet edecektir. Huzurlarınızda bir kişiye özel olarak teşekkür etmek ciddi bir zorunluluk oldu. Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’dan bahsediyorum. İki üç yıldır Karşıyaka’da hastanemize yakın bir bölgede konuşlanmak için bir takım, arayışlar çabalar içerisindeydik. Burada belediyemize ait böyle bir tesis olduğunu görünce ve başvurduk. Gerçekten, açık yüreklilikle söylüyorum, her türlü desteği verdiler. Teşekkür ederim” dedi.

“Sağlığa daha fazla yatırım yapılması gerekir”

Selim Doğanata’nın arkasından konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Biz bu süreçte İzmir Üniversitesi ile bir aile gibi olduk. Kentlerin, ülkelerin gelişmişlik oranları ne yollarla, ne kulelerle, ne de devasa eserlerle ölçülür. Ülkelerin gelişmişlik oranı, bebek ölüm oranıyla ölçülür. Bir ülkede bebek ölüm oranı ne kadar azsa, o ülke o kadar gelişmiş, çağdaş bir ülkedir. İzmir, dünyanın ilk sağlık tesislerinden birinin olduğu yerdir. Böyle bir coğrafya içerisinde sağlığa daha fazla yatırım yapılması gerekir diye düşünüyorum. Biz şehrimizin kültür, sanat, eğitim ve sağlık merkezi olması konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu bina da bunlardan bir tanesidir. Bize gelen önerileri de değerlendirerek, bu bölgenin de kalkınması için bürokrat arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda, kentimize daha fazla değer kazandıracağına inanarak böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik. İzmir Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum, hem gençlerimize, hem de kentimize çok önemli bir tesisi kazandırdılar. Civarda ne bir belediye bürokratının, ne de şahsımın bir metrekare yeri yok. İzmir Üniversitesi’nin buraya gelmesiyle beraber, yıllardan beri burada vatandaşın dişiyle tırnağıyla biriktirerek yaptığı evler, bugün 1 lirayken 10 lira oldu” diyerek, Üniversite’nin sadece eğitim açısından değil, her açıdan Karşıyaka’ya yararlı olacağının altını çizdi.

“Karşıyaka’mıza çok yakıştı”

Akpınar’ın ardından konuşan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de, “Beden sağlığımızı korumak, ama en az onun kadar da önemli ruh sağlığımızı da korumak adına, başta tıp fakülteleri olmak üzere, öncelikle iyi koruyucu hekimler yetiştirmek ama bunun öncesinde küresel gelişmelere ilmi ve teknolojik boyutta katkılar koyacak, zararlı etkilerine karşı savaşacak tıp ve bilim insanlarına ihtiyaç duymaktayız. Burada belediyemizin vermiş olduğu çok da isabetli bir kararla, ki Karşıyaka’mıza da çok yakıştı, yeni bir bilim yuvasını kazandırmak, inşallah biraz önce ifade etmeye çalıştığım çalışmalara ev sahipliği yapar. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız ve belediye meclis üyelerine, İzmir Üniversitesi’ne ve burada ifade etmekte müşkülat çektiğim herkese teşekkür etmeyi zevkli bir görev kabul ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, başta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere üniversitenin yapımına katkı sağlayanlara plaket takdim edilirken, daha sonra davetliler hep birlikte Karşıyaka’nın ilk üniversitesini dolaştı ve üniversitenin açılış kurdelesini kesti. İzmir Üniversitesi’nin Örnekköy’de inşaa ettiği Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesi’nde, Tıp Fakültesi öğrencilerine son teknoloji kullanılarak modern bir eğitim sunulacak.

NECDET DOĞANATA SAĞLIK YERLEŞKESİ HAKKINDA:

İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesinde bulunan Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü, sağlıkta kariyer yapmak isteyen gençlere eğitim fırsatı sunuyor. 12 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılında toplam 976 öğrencinin eğitim aldığı Sağlık Yerleşkesinde, Doğanata Eğitim Kurumlarına ait 80 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu da hizmet veriyor. Yerleşkede, Türkiye’nin en modern anatomi ve simülasyon laboratuvarına sahip Tıp Fakültesinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesinde Hemşirelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım bölümlerinde eğitim veriliyor.

Türkiye’nin özel hastane ve üniversite birlikteliği sonucunda hayata geçen ilk tıp fakültesi olan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, eğitime başladığı 2012-2013 yılında Türkiye'nin en fazla tercih edilen 4'üncü vakıf üniversitesi tıp fakültesi oldu. Sağlık Yerleşkesi öğrencileri, organ ve kemik iliği nakli ile tüp bebek birimi başta olmak üzere 46 branşta verdiği hizmetle Türkiye’nin en donanımlı hastanelerinden biri olan İzmir Üniversitesi Hastanesinde, teori ve uygulamaya yönelik dünya standartlarında eğitim alıyor. Şu an 294 öğrencisi bulunan Tıp Fakültesi ilk mezunlarını ise 2017-2018 eğitim-öğretim yılında verecek.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da ''Sağlık ve Toplum Kongresi'' yapılacak
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi öğrencileri ''Duman'' ile baharı karşıladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?