ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka iftar sofrasında buluştu

Karşıyaka iftar sofrasında buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka iftar sofrasında buluştu

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kentin tanınmış ve önde gelen isimlerini iftar sofrasında buluşturdu. Farklı siyasi düşünce ve dini inanıştan 100’ü aşkın davetlinin katıldığı yemekte, dostluk ve barış mesajları verildi.

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Huzurun kenti Karşıyaka, iftar sofrasında da hoşgörüsünü ve kucaklayıcı yönünü en iyi şekilde gösterdi” dedi.

Ramazan ayı boyunca farklı iftar sofralarında Karşıyakalılarla bir araya gelecek olan Karşıyaka Belediyesi ilk olarak, kentin dini, siyasi ve bürokratik temsilcileriyle hoşgörü sofrasında buluştu. Yamanlar Piknik Alanı’ndaki davete; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar’ın yanı sıra, Kaymakam Sadettin Yücel, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, semavi dinlerin Karşıyaka’daki temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.
Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler’in duasıyla açılan iftarda, konuklara hurma, çorba, et sote ve tatlı ikram edildi.
Tüm konuklarını restoran girişinde karşılayan Başkan AkpınarKendimize yapılmasını istemediğimizi başkasına yapmamız gerektiğini vurguladı. “Ramazan Ayı gibi kutsal değerler, sağlam bir temizlikten geçmek ve kötülüklerimizden arınmak için bir fırsattır. Bu sofra bizi biz yapan tüm değerlerin buluşma noktasıdır. Bu değerler, her türlü makamdan, etiketten, paradan puldan ve ikbal beklentisinden daha önemli ve anlamlıdır. Karşıyaka, dün olduğu gibi yarınlarda da bu kardeşliğin, bir arada olma keyfinin ve demokrasi bilincinin kalesi olmayı sürdürecektir” dedi. Dünyanın kurtuluşunun, dinlerin ve dillerin kardeşliği ile mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise “Bu sofrada hep birlikte olmak bizler için çok önemlidir. Ramazan Ayı, dostluk ve dayanışma duygularının pekiştirileceği bir aydır. Bu sofrada buluşarak, Karşıyakamızdan dünyaya, dostluk, kardeşlik, barış ve huzur mesajını en güzel şekilde vermiş, birliğimizi ve beraberliğimizi de yaşatmış oluyoruz. Bu birliği her zaman hatırlamak zorundayız” diye konuştu.

Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aygün: Motivasyonumuzu kaybedince peş peşe yenilgiler geldi
Sonraki Haber Bostanlıspor'un sporcuları Mersin'de madalya için ter döküyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?