ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka ekibi stat için İstanbul'da...

Karşıyaka ekibi stat için İstanbul'da...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka ekibi stat için İstanbul'da...

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu ALtuğ, divan ve varlık kurulu üyeleriyle stat için İstanbuL’da temaslar yaptı.

Başkan Mutlu Altuğ, Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, Varlık Kurulu'ndan Tayfun Yelkenbiçer, Seracettin Sakıpağa ve Mithat Salepçioğlu ile İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Toplu Konut İdaresi yetkilileri ve projeyi çizen Mimar Bahadır Kul'la bir araya geldi.

Nazım imar ve uygulama imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca değiştirilip askıya çıkarılan stadyumla ilgili son gelişmeleri değerlendirip projedeki isteklerini dile getirdiklerini söyleyen Başkan Mutlu Altuğ, "Stadımızın revize edilecek projesinde kapasite düşmesi yaşanmayacak" dedi. Altuğ, kendilerine stat konusunda destek veren camia büyüklerine de teşekkür ederek, "Son gelişmelerle birlikte stat için çok daha hızlı yol alacağız" diye konuştu.

Stat projesinin koordinasyonunu Karşıyaka yönetiminde Ankara temsilcisi olan Cüneyt Başak'ın yürüteceği öğrenildi. İmar planı değişikliğine daha önce onay vermeyen Karşıyaka Belediyesi'nin taleplerini de dikkate alarak yapı yüksekliği düşürülecek statta kapasitenin azalmaması için kale arkalarının bir bölümü koltuksuz tribün olacak. Karşıyaka'da stadyum ve sosyal tesis alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ile, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 9'uncu maddesi uyarınca onaylanıp İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkmıştı. İlk ihalesi 28 Ocak 2014'te yapılan stadın geçtiğimiz 15 Haziran'da yenilenen ikmal ihalesini 62 milyon TL bedelle Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat AŞ kazanmıştı. Projede sözleşme imzalanmasının ardından yer teslimi yapılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Filizleri'nde diploma sevinci...
Sonraki Haber Altuğ: Pehlivan futbol şube başkanı olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?